Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΣΗΕΑ - δίνουν μάχη για "απλοποίηση" της διπλο-τριπλοθεσίας!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α" - η μητέρα των μαχών για μία ή δύο επιπλέον θέσεις συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ... και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς ... αιδώς ή συγχαρητήρια; Κρίμα, περιμέναμε από μία «αριστερή» κυβέρνηση να μη ενισχύσει ακόμα περισσότερο την απορύθμιση της αγοράς εργασίας στον κλάδο της ενημέρωσης, προσθέτοντας ευέλικτες ρυθμίσεις υπέρ των εκδοτών και καναλαρχών. Η απόφαση αυτή - νόμος 4339/2015 - επιτρέπει σε ένα έτοιμο, έμπειρο και «δικτυωμένο» δημοσιογραφικό δυναμικό να διεκδικήσει μερίδιο απασχόλησης και εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με τα εφόδια και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το επαγγελματικό κύρος και ο σταθερός μισθός της ΓΓΕΕ, του ΑΠΕ και της ΕΡΤ. Τα φαινόμενα ακόμα και με τετραπλοθεσίτες δημοσιογράφους της ΕΡΤ και της ΓΓΕΕ είναι υπαρκτά και τα ονόματα γνωστά...
Ανοικτό το ζήτημα
της παράλληλης απασχόλησης(sic)
στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Παραμένει ανοικτό το θέμα της δήλωσης της παράλληλης απασχόλησης στο ΑΠΕ.

Η προσωρινή διαταγή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ορίζει πως δεν χρειάζεται η προσκόμιση στο ΑΠΕ της σύμβασης της απασχόλησης στο ιδιωτικό Μέσο, ύστερα από προσφυγή της ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας, οι αιτούντες εξαίρεση παράλληλης απασχόλησης θα πρέπει να προσκομίσουν στο πρακτορείο επίσημη έντυπη υπεύθυνη δήλωση για την παράλληλη απασχόλησή τους και να αποσύρουν τις συμβάσεις εργασίας όσοι τις είχαν καταθέσει στο πρακτορείο.
 ---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου