Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Μάρης, ο Ιβάν και ο Μελισσανίδης

Έχουμε και λέμε αν τα κατάλαβε ο "Σάτυρος" σωστά.

Ο Δ. Μάρης συνεργάζεται με τον Ιβάν Σαββίδη, νέο ιδιοκτήτη του... μισού "Πήγασου". Αν και δεν εμφανίζεται ως μέτοχος στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Απλώς τον εκπροσωπεί. Ο Δ. Μάρης (Stoiximan) ταυτόχρονα είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του Δ. Μελισσανίδη στον χώρο του τζόγου (ΟΠΑΠ). Ο οποίος Μελισσανίδης τυγχάνει "φίλος και αδελφός" του Σαββίδη στο ποδόσφαιρο. Τον βασικό πνεύμονα του αθλητικού στοιχήματος.

Ο απόλυτος χαμός στον ελληνικό Tύπο.

Δημοσκόπηση κόλαφος για Μητσοτάκη

Η μεγάλη έρευνα της Alco για το Newsit.gr.

Συνιστά πραγματικό επικοινωνιακό και πολιτικό κόλαφο για την ηγεσία της Ν.Δ. Πρώτα από όλα ο κ. Μητσοτάκης έχει πείσει μόνο το 25% των πολιτών ότι με αυτόν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Σε κρίσιμα πεδία της επικαιρότητας η επικοινωνιακή-πολιτική του γραμμή "τρώει" μαύρο. Το 65% διαφωνεί με την εξίσωση κομμουνισμού-ναζισμού (θλιβερή μειοψηφία η κλίκα Άδωνη), ενώ το 81% πιστεύει ότι οι μεγάλες καλοκαιρινές φωτιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών. Κάτι που δεν πιστεύει η Ν.Δ.

Παρά την δυσπιστία του κόσμου στα καλά οικονομικά νέα, την δυσπιστία του στην σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας και την επιστροφή της χώρας στις αγορές, η Ν.Δ. συγκεντρώνει μόλις 22,5% στην πρόθεση ψήφου και απέχει 7% του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η συσπείρωση παραμένει στον "βυθό".

Όσοι περισσότεροι επικοινωνιακοί γκουρού συνωστίζονται στην αυλή του Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα τα πράγματα για την Ν.Δ.

Το MEGA στη ΔΕΘ

Την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο από τη ΔΕΘ, αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει την Κυριακή το μεσημέρι, σχεδιάζει να μεταδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες το MEGA. Η μετάδοση θα γίνει με σύνδεση pool από την ΕΡΤ και την αποστολή δύο δημοσιογράφων. Έχουν προταθεί ο Δημήτρης Τάκης και ο Χρήστος Τσιγουρής, όμως η παρουσία τους δεν είναι ακόμα βέβαιη.

Η τέχνη του "Πρώτου Θέματος"

Η παγκόσμια προπαγάνδα σε όλο το μεγαλείο της για την Βενεζουέλα.

"Τρομακτικές διαστάσεις έχει λάβει η κρίση έλλειψης τροφίμων στη Βενεζουέλα, με τους απελπισμένους πολίτες να καταφεύγουν σε ακραία μέτρα, μεταξύ των οποίων και η κατανάλωση αδέσποτων σκυλιών". Φιγουράρει το θέμα. Μόνο που κάπου στα ψιλά αναφέρεται ότι αυτό ισχυρίζεται η αντιπολίτευση (πουθενά φυσικά δεν αναφέρει κανείς ότι πρόκειται για... πολύ δεξιά αντιπολίτευση). Στα ακόμα πιο ψιλά γράμματα των τρομαχτικών ρεπορτάζ η αναφορά ότι "γδέρνουν και κόβουν σε κομμάτια έναν σκύλο στο δρόμο, όπως πιστεύεται για να τον φάνε".

Να ρωτήσει τώρα κάτι ο "Σάτυρος"; Μήπως η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη πριν τον Τσάβες όταν ακόμα κυβερνούσε η αμερικανόφιλη δεξιά της Βενεζουέλας;

Λέω μήπως;

8μηνης διάρκειας

οι «προσλήψεις» στην ΕΡΤ

Την κυβέρνηση και την ΕΡΤ, κατηγορούν οι υπεύθυνοι για τον υδροκεφαλισμό του δημοσίου και για το πελατειακό κράτος που εξέθρεφαν επί σαράντα χρόνια. Αφορμή για τιςεπιθέσεις, οι 220 λένε, «προσλήψεις» στην ΕΡΤ. Οι ίδιοι που ζητούν «λιγότερο κράτος» γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για «προσλήψεις», όπως τις έκαναν οι ίδιοι, δηλαδή από το «παράθυρο» και ...ισοβίως. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για «συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου». Εν προκειμένω, 8μηνης διάρκειας. Με δυνατότητα ενός ακόμη 8μηνου, εάν μεσολαβήσει παύση τεσσάρων μηνών. Είναι «προσλήψεις» αυτές; ή είναι «μπαλώματα» για τις ανάγκες της ΕΡΤ; Το γνωρίζουν, όμως συνεχίζουν να φωνάζουν.

Φυτώριο η ΕΡΤ

«Μαθαίνουν στην ΕΡΤ και μετά στελεχώνουν τα ιδιωτικά». Αυτό μου έλεγε στέλεχος της ΕΡΤ, αναφερόμενο στους τεχνικούς που απασχολεί η Δημόσια τηλεόραση με ολιγόμηνες συμβάσεις. Πολλοί από αυτούς είναι νέα παιδιά από σχολές, ταλαντούχα, γρήγορα, σε ένα μήνα έχουν γίνει σούπερ, πολυεργαλεία, χωρίς πολύ κόπο. Πάνω εκεί, αφού τα έχουν μάθε όλα και έχουν εξασκηθεί στην εντέλεια, λήγει η σύμβαση, φεύγουν. «Πολλές φορές μου τηλεφωνούν από τα ιδιωτικά κανάλια, εάν έχω κάποιον καλό να τους στείλω. Για μοντάζ, για σούπερ, για κάμερα. Τους στέλνω αυτά παιδιά. Το κάνω. Με την ανεργία που υπάρχει δεν μπορώ να μην τους στείλω», μου είπε το στέλεχος της ΕΡΤ. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.

---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου