Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Βαρδινογιάννης - απλήρωτοι MEGA: τι είχες Γιάννη, τι 'χα πάντα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έγινε η συνάντηση Βαρδινογιάννη
και εργαζομένων του MEGA, τι ειπώθηκε


ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ Ή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ;

Συγκρατημένα αισιόδοξοι βγήκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Mega από τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης με τον μεγαλομέτοχο του σταθμού, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Βαρδινογιάννης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι παραμένει ισχυρά στο κανάλι και απέφυγε να δηλώσει «παθητικός επενδυτής» όπως όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο ίδιος τόνισε πως οι τρεις μέτοχοι συνεργάζονται καλά και εκπρόσωποί τους συζητούν πλέον εντατικά με τις τράπεζες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει και έχει βάλει στο «ψυγείο» το Mega εδώ και πάνω από έναν χρόνο.


Ο γνωστότερος με το ψευδώνυμο «Τζίγγερ» από την εποχή που οδηγούσε αυτοκίνητα σε ράλι, εξήγησε πως οι διαδικασίες που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του σταθμού είναι χρονοβόρες και εκτίμησε πως ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν είναι οι τρεις μήνες.

Μπλοκαρισμένα 40 εκατομμύρια

Σύμφωνα με τον ίδιο οι συζητήσεις με τις τράπεζες βρίσκονται σε καλό δρόμο και διέβλεψε ότι δεν υπάρχει διάθεση από τα πιστωτικά ιδρύματα να δυναμιτίσουν το κλίμα. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια ή κάποιες τράπεζες να προτιμήσουν «ζεστό» χρήμα από την πώληση της ταινιοθήκης του Mega και άλλων περιουσιακών στοιχείων του, από το να συναινέσουν σε επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου ή και «κούρεμά» του. Κι αυτό γιατί ήδη στους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς του σταθμού βρίσκονται εν αναμονή 40 εκατ. ευρώ και εάν σε αυτά προστεθούν τα χρήματα από πιθανή πώληση κομματιών του Mega το ποσό θα προσεγγίσει το συνολικό ποσό του δανείου (περίπου 100 εκ.).

Πρέπει να είναι σε λειτουργία

Εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες πάντως, τότε το Mega θα προσπαθήσει αρχικά να υπαχθεί στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα, το οποίο προβλέπει επιμήκυνση της αποπληρωμής χρεών, κυρίως προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και άλλες κρατικές υπηρεσίες. Μια από τις προϋποθέσεις υπαγωγής είναι η σύμφωνη γνώμη για επιμήκυνση από το 60% των πιστωτών (το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού αποτελούν οι τράπεζες), αλλά και να βρίσκεται σε λειτουργία ο σταθμός.

Τα δεδουλευμένα 

Ως προς την καταβολή δεδουλευμένων μέχρι την επαναλειτουργία – που έφτασαν τους 12 μήνες – ο κ. Βαρδινογιάννης απέφυγε να δεσμευτεί εξηγώντας ότι δεν μπορεί να μιλήσει και εξ ονόματος των υπολοίπων μετόχων.

Πληροφορίες μας αναφέρουν, πάντως, πως ήδη η Grant Thornton, που έχει αναλάβει την εκπόνηση του επιχειρηματικού σχεδίου διάσωσης, βρίσκεται σε αδιάκοπη συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες του σταθμού και γίνεται «αγώνας δρόμου» για να τρέξουν οι διαδικασίες. Ορόσημο και για το Mega αποτελεί η ημερομηνία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς όλα αυτά μπορεί να αποτελέσουν μάταιες προσπάθειες εάν τα απαιτούμενα έγγραφα δεν είναι έτοιμα και η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν καταφέρει να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό.

---
---
*

2 σχόλια:

  1. Βασικά η κατάσταση είναι "βάλτε πλάτη και βλέπουμε, μέρος #425".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η λύση, ή μας πληρώνετε η πέφτουν οι διακόπτες και μπορείτε άνετα να συνεχίσετε τις χρονοβόρες συζητήσεις με τις τράπεζες, γιατί πέφτει χοντρό δούλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή