Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

... προσφυγή ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ ...

*
Ναυτεμπορική
***
*
Προσφυγή κατά ΤτΕ - Πολιτείας
από ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ
*

Αυτό τονίστηκε κατά τη σύσκεψη των δυο ασφαλιστικών ταμείων στα ΜΜΕ, του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ με τα διοικητικά συμβούλιο των ενώσεων στον κλάδο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στην Αθήνα.

Στις τοποθετήσεις τους, ο πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κώστας Τσουπαρόπουλος και η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου, ανέφεραν ότι τα Ταμεία υποχρεώθηκαν να καταθέσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ δεν ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Τράπεζας για το είδος των επενδύσεων που επιλέχθηκαν. Από τα περίπου 2 δισ. ευρώ που αποτελούσαν τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ τα 400 εκατομμύρια ζητήθηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα απομείωσης των ομολόγων, ενώ 1 δισ. 650 εκατ., είχαν τοποθετηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και «κουρεύονται» υποχρεωτικά, είπε ο κ. Τσουπαρόπουλος. Η κ. Σπανοπούλου ανέφερε ότι το ποσόν που απομένει μετά την απομείωση των 180 εκατ. ευρώ που αποτελούσαν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, δεν επαρκούν για την καταβολή των σημερινών παροχών συντάξεων και εφάπαξ για χρονικό διάστημα πέραν της πενταετίας.

Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το μέτρο ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Χ. Χρυσόγονος, ο οποίος θεωρεί «ψευδεπίγραφη» τη συμμμετοχή των ιδιωτών στην απομείωση των ομολόγων, διότι όπως υποστήριξε, απομειώνεται η περιουσία των Ταμείων που ακόμη και στις περιπτώσεις που είναι ιδιωτικού δικαίου εξυπηρετούν δημόσιο σκοπό, ενώ δεν υφίσταται απώλειες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή κρατικές Τράπεζες άλλων χωρών που είναι ιδιωτικές ή αδιεκρίνιστου νομικού χαρακτήρα. Ακόμη χαρακτήρισε «δήμευση» το ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία υποχρεώθηκαν με νόμο να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. Τώρα το κατάλαβαν; Δεν ήξεραν εδώ και 2 χρόνια τι θα συνέβαινε; Μας δουλεύουν όλοι. Αυτές τις κινήσεις έπρεπε να τις είχαν κάνει από καιρό. Είναι τελειωμένη υπόθεση. Τα λεφτά χάθηκαν και δεν φρόντισαν τουλάχιστον να πάρουν ανταλλάγματα. Ουσιαστικά το ταμείο πολύ σύντομα αν δεν γίνει κανένα θαύμα θα χρεοκοπίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 01:00
      ... επί της ουσίας δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί σου ...
      ... θα παλέψουμε όλοι μαζί για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί ...

      Διαγραφή
  2. τα κλεφτρονια με τα τσιρακια τους την εχουν την λυση.θα συγχωνευτουν ολα σε ενα.ετσι και αλλιως σε 5 χρονια οι συνταξεις θα φτανουν το ποσο των 500Ε.300Ε το επιδομα ανεργιας και 500Ε το επιδομα γηρατος.μπορει να βαζω και πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 01:02
      ... αν τους αφήσουμε, σίγουρα έτσι θα γίνει ...
      ... θα τους αφήσουμε;

      Διαγραφή