Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

... Χ.Κ. Τεγόπουλος - σήμερα αποκαλύφθηκαν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

"Εχουμε δικούς μας ανθρώπους
που θα κάνουν παρέμβαση υπέρ μας"

... αυτό προσπαθούν τα τσιράκια της εργοδοσίας ...
... να κατηγορεί ο ένας συνάδελφος τον άλλο ...
... θα το επιτρέψουμε; ...
Αλλη μια συνάντηση της Εργασιακής Επιτροπής με την εργοδοσία κατέληξε σε αδιέξοδο ...

Το "νέο" σήμερα εντοπίζεται στην παραδοχή ότι "εφόσον επιμένετε στην κύρια παρέμβαση, εμείς οργανώσαμε μια ομάδα περίπου 150 δικών μας ατόμων για να παρέμβουν υπέρ μας" !!!

Κατά τ' άλλα το γνωστό τροπάριο ...

α) να αποσυρθεί η παρέμβαση με εντολή της αυριανής Γενικής Συνέλευσης και να γίνει παρέμβαση υπέρ μας ...

β) να αποσυρθούν οι κατασχέσεις, αλλά και οι επισχέσεις - η απεργία δεν μας ενοχλεί ...

γ) αν όλα τούτα γίνουν, "θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε 600.000 ευρώ, αν και εφόσον τα πάρουμε από την Πειραιώς" - ίσως στις 9 ή στις 12 Μαρτίου - αλλά δεν δεσμευόμαστε και γι' αυτό" ...

Αυτά ...

Αλλά να περιμένουμε και γραπτές τις "προτάσεις" της εργοδοσίας - έρχονται ...

Ήρθαν ...

Και νεότερον ουδέν ...

Απλώς υπήρξε επανάληψη προηγούμενων "προτάσεων" με κοινή συνισταμένη τις ακόλουθες αράδες:

(...) Τα χρηματικά διαθέσιμα για τις καταβολές των σημείων 2.1., 2.2. και 2.3. θα προκύψουν από την είσπραξη παλαιών απαιτήσεων της εταιρείας, ενώ το πρόγραμμα συνολικής εξόφλησης οφειλών θα χρηματοδοτηθεί από τα μελλοντικά έσοδα της εταιρείας, μετά την επαναλειτουργία της (...).

Υπάρχει κάποιος/κάποια που να διατηρεί ακόμη κάποια επιφύλαξη ή να έχει μια κάποια άλλη ερμηνεία;

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

7 σχόλια:

  1. Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν θα πάρω.

    Οταν ζητάς πραγματικά συναίνεση μεταξύ ιδιοκτησίας και εργαζομένων δεν το αφήνεις στο παρα 5. Πολύ καιρό πριν απο τον Αυγουστο, η «φιλοεργατική – προοδευτική» κ. Μάνια, μπορούσε να συζητήσει και να λύσει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους πολλά απο τα προβλήματα που τώρα είναι μη αναστρέψιμα. Διάθεση και ανθρωπιά χρειαζόταν.
    Ακόμα και πρίν τα Χριστούγεννα και την απόφασή μας για απεργία όλοι είχαμε (αν και πέντε μήνες απλήρωτοι) κουράγιο να βάλουμε λίγο πλάτη ακόμα. Ο εμπαιγμός μας κούρασε.
    Σήμερα, μέσω δικηγόρων και νεόκοπων διευθυντών, μετά απο όσα περάσαμε και όσα καταφέραμε, ζητάει να πάμε δίπλα της στο δικαστήριο, να αποσύρουμε την κύρια παρέμβαση, να παρέμβουμε υπέρ της, καθώς και υπέρ της επαναφοράς της προσωρινής διαταγής περί μέτρων προστασίας της εταιρείας στα επίπεδα που είχε ορίσει το δικαστήριο πριν την 15-2-2012 (με την όποια ξεφτίλα σημαίνει αυτό για όλους εμάς που ψηφίσαμε τη παρέμβαση στις συνελεύσεις μας).
    Ζητάει την επανακυκλοφορία της εφημερίδας όχι επειδή της έλειψε, όχι γιατί κάποτε πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά γιατί χωρίς την «Ε» στα περίπτερα η εταιρεία δεν έχει προϊόν, αρα δεν έχει λόγο ύπαρξης και λόγο ένταξης στο άρθρο 99.
    Οπως ακριβώς αναφέρουν « Αναγκαίος όρος για επανέναρξη λειτουργίας χωρίς ζημία και συσσώρευση νέων χρεών, και μέχρι τις οριστικές διευθετήσεις του Σχεδίου Εξυγίανσης, είναι τα πληρωτέα της τρέχουσας μισθοδοσίας προς τους εργαζομένους να μην ξεπερνούν σε αυτή τη φάση τις 500.000 €» και για όσους δεν το κατάλαβαν θα δουλεύουμε με λιγότερα απο τα μισά.
    Στο αμέσως επέμενο διάστημα θα αρχίσουν οι απολύσεις με βάση το μισό τελευταίο μισθό.
    Ποιοί θα απολυθούν? Οσοι δεν έγιναν «τσάτσοι», όσοι δεν υπέγραψαν, όλοι όσοι διεδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμα να πληρωθούν για τη δουλειά τους. Είσαι βέβαιος οτι δεν είσαι αναμεσά τους?
    Πότε θα πάρουμε τις κουρεμένες αποζημιώσεις?
    Ειναι σαφές, Χριστούγεννα του 2014 και βάλε.
    Απο πού δεν μας λένε.
    Απο την παλιά εταιρεία που θα έχουν μεθοδευμένα πτωχεύσει ή τη νέα καθαρή εταιρεία που μεθοδεύουν να στήσουν με τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας?
    Συνάδελφοι ξυπνάτε. «Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους» οπως λέει και το τραγούδι. Αν κάποιοι ήθελαν αυτό το «μαγαζί γωνία» να επιζήσει και επενδυτές υπήρχαν και λεφτά σε ξένες τράπεζες.
    Αν φτάσαμε εδώ δεν φταίμε όλοι εμείς.
    Ισως να ήρθε η ώρα κάποιοι που έπαιζαν με 800 εργαζόμενους και άλλες τόσες οικογένειες πίσω απο αυτούς, να βρεθούν για πρώτη φορά απέναντι στις ευθύνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβακης Γιαννης
    ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!!!Λεφτά υπάρχουν απο τον καιρό που εργαζόμασταν και μέναμε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Τόσος χρόνος πέρασε καμιά κίνηση.. αερολογίες ΘΑΑΑ........και μπουρδολογίες απο τη Χ.Κ. μας πτώχευσαν κανονικά και τωρα τι? Καμία εμπιστοσυνη. Αυτοι που με στοχευση σε εμας τους εργαζόμενους δημιουργησαν το προβλημα θα δωσουν λυση τωρα?Μας δουλευουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!! Θελω δουλεια κανονικη πληρωτεα απο εχτες οχι απασχοληση και εθελοντισμό δεν χαριζω τιποτα απολύτως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΡΕ!!!!!!υ.γ.....Καποιοι μπορει να θελουν σε βαρος μας να ροκανισουν το χρόνο εως να περασουν οι λιγοι σχετικα μηνες για να παρουν τη συνταξουλα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Φοβάκης Γιάννης
      ... δυστυχώς αυτό το έλλειμμα αξιοπιστίας που ταλανίζει τη Χ.Κ.Τεγόπουλος, τορπιλλίζει κάθε δυνατότητα επικοινωνίας ...
      ... όσον αφορά στην Αξιοπρέπεια, υπερθεματίζουμε ...

      Διαγραφή
    2. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!

      Διαγραφή
    3. Φοβακης Γιαννης υ.γ.....Καποιοι μπορει να θελουν σε βαρος μας να ροκανισουν το χρόνο εως να περασουν οι λιγοι σχετικα μηνες για να παρουν τη συνταξουλα τους
      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!

      Διαγραφή