Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

... απεργία στην "Ελευθεροτυπία" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Ανασυγκρότησης" : ... η κήρυξη απεργίας από τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς στην εφημ. "Ελευθεροτυπία" χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι για την έκδοσή της σημαντικό ρόλο έχουν και οι Τεχνικοί Τύπου, δημιουργεί απορίες και υποψίες ... απορίες όπως γιατί κανείς δεν συνεννοείται με κανέναν πάνω σ' ένα τόσο σοβαρό θέμα (πρώτα πάρθηκε η απόφαση από τα δύο σωματεία και ύστερα "κοινοποιήθηκε"... σε τρίτους) και υποψίες όπως με το να μην απεργήσουν οι τεχνικοί Τύπου θα βγει το Κυριακάτικο - με όποια ύλη έχει ήδη δοθεί... αυτά για την ώρα... 
*
24ωρη απεργία στην "Ελευθεροτυπία"


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Α. αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται για την έκδοση των εφημερίδων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr» από τις 6 μ.μ. της Παρασκευής, 25 Απριλίου 2014 έως τις 6 μ.μ. του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της ασυνέπειας της εργοδοσίας να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων μας, μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2014, καθώς και της αθέτησης των συμφωνηθέντων για τους τρεις ανεξόφλητους μήνες του 2013.

Τα Διοικητικά Συμβούλια απαιτούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών σε όλους τους εργαζόμενους των εφημερίδων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας «enet.gr».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. @ george openwind - ... η "Ελευθεροτυπία" είναι μια πονεμένη ιστορία ... μια ιστορία που συνεχίζεται να γράφεται σε βάρος και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της ... κι αυτό το τελευταίο πονάει περισσότερο ...

      Διαγραφή
  2. Η Ελευθεροτυπια μπορει να σωθει μονο αν αποχωρησουν οι (ασχετοι με το χωρο) ιδιοκτητες της. Το μονο που καταφεραν απο την επανακυκλοφορια της ειναι να συρουν το ονομα της στη λασπη μεταμορφωνοντας της σε μια σκια του (αλλοτε καλου) εαυτου της. Πραγματικα δε νομιζω οτι η Εφημεριδα των Συντακτων απο τους πιο αμεσους ανταγωνιστες πολιτικα & ιδεολογικα μπορουσε να βρει καλυτερο συμμαχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 8:59 - ... θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως θα σωθεί χωρίς Μάνια και Χάρη ... μεγάλο ενδιαφέρον ...

      Διαγραφή
  3. Θα πρέπει τελικά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο επιχειρηματίας επιχειρεί, ρισκάρει και κερδίζει ή χάνει. Όταν κερδίζει διαχειρίζεται το κέρδος του όπως εκείνος νομίζει σωστό και όταν χάνει θα πρέπει από το επιχειρηματικό του κεφάλαιο να πληρώνει. Όταν δεν διαθέτει κεφάλαιο δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας. Ο εργαζόμενος θέτει την εργατική του δύναμη στη διάθεση του εργοδότη και για αυτό θα πρέπει να αμείβεται. Από τη στιγμή που παύει αυτή η σχέση, υπάρχει η νομική διεκδίκηση, καθότι πλέον οι αμοιβή έχει μετατραπεί σε οφειλή . Η απεργία είναι μορφή διεκδίκησης και πίεσης συμμόρφωσης του εργοδότη. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης οι αμοιβές των εργαζομένων, όπως και τα κέρδη του επιχειρηματία. Όταν ο επιχειρηματίας αποτυγχάνει, πληρώνει τις υποχρεώσεις του και αποχωρεί, όταν ο εργαζόμενος δεν αμείβεται άμεσα καταφεύγει στη δικαιοσύνη. Ούτε λοιπόν επιχειρηματικά κόλπα, με επιταγές και παραμύθια, ούτε συνδικαλιστικά κόλπα με απεργίες και αναστολές. Τον ιδρώτα και το ψωμί του εργαζόμενου πρέπει να το σέβονται άπαντες και επιχειρηματίες και συνδικαλιστές, διαφορετικά είναι όλοι τσαρλατάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή