Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

... το "Τρίποντο" και η πικρία του δημοσιογράφου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πικρία δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ:
«Είπαν ότι παίρνω 400 ευρώ
για να καθοδηγώ αγρότες στις κινητοποιήσεις»


Το τηλεοπτικό περιστατικό, μια επαγγελματική επέτειος και το θρυλικό "Τρίποντο"

Είναι φανερή σε ανάρτησή του στο facebook η πικρία του Νικόδημου Λιανού – του συνεργάτη του ΣΚΑΪ που έκανε το ρεπορτάζ με τους κτηνοτρόφους της Νάξου – για τον μεγάλο θόρυβο που ξεσηκώθηκε γύρω από τη δουλειά του. Πρόκειται για το πλάνο σε απευθείας μετάδοση, την στιγμή που ο συνάδελφος κάνει νόημα με το χέρι να αδειάσουν οι κτηνοτρόφοι τα δοχεία με το γάλα (δείτε εδώ το θέμα και το βίντεο). Ο Νικόδημος ευχαριστεί όλους όσοι τον λοιδόρησαν, χλεύασαν κ.λπ., αλλά επιφυλάσσει, όπως γράφει, ένα μεγάλο και από καρδιάς «ευχαριστώ» σε όσους τον υπερασπίστηκαν. Η πικρία τού δημοσιογράφου φαίνεται ιδιαίτερα στο απόσπασμα που αναφέρει: «Είπαν ότι παίρνω 400 ευρώ για να… καθοδηγώ αγρότες στις κινητοποιήσεις που κάνουν». Εμείς, εδώ στον Harddog, γνωρίζουμε από παλιά – και το αναφέρουμε χωρίς καμιά συντεχνιακή διάθεση – το ήθος και τον χαρακτήρα του Νικόδημου, ενός δημοσιογράφου με επιτυχημένη και τίμια διαδρομή στο αθλητικό ρεπορτάζ, και ειδικότερα του μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ο Ν.Λ. ζει και βγάζει το δημοσιογραφικό του μεροκάματο στη Νάξο. Φυσικά, δεν θα τον κρίνουμε από μια ατυχή κίνηση σε ζωντανό τηλεοπτικό ρεπορτάζ - και ούτε θα μειωθεί στο ελάχιστον η εκτίμησή μας γι' αυτόν.

Στην ανάρτησή του ο Νικόδημος συνδυάζει την ημερομηνία που έγινε το περιστατικό με μια σημαντική για εκείνον ημέρα της καριέρας του, στο θρυλικό «Τρίποντο», στο πιο επιτυχημένο περιοδικό στην ιστορία του αθλητικού Τύπου. Επιτυχημένο εμπορικά και δημοσιογραφικά και γραμμένο από την «Εθνική Δημοσιογράφων» του μπάσκετ: Συρίγος, Σκουντής, Ευσταθίου, Καρύδας, Ψαράκης, Αντωνόπουλος, Φιλέρης, Δρυμώνας, Παπαδογιάννης, Ντεντόπουλος, Τραπεζανίδης, Νικολάκης – Μπουρλάκης, Γρηγοριάδης, Γιαλελή (στους νεότερους οι τελευταίοι) – και άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός!

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα, ως συνάδελφος μπασκετικός έχω να πω πως μου λείπει πολύ το Τρίποντο και άλλα 100% μπασκετικά έντυπα που είχαν κάνει θραύση στην αγορά τις δεκαετίες 80 και 90 κυρίως. Εγώ προσωπικά δούλεψα στις εκδόσεις Αλεξανδρή, δηλαδή Ματιές στο μπάσκετ, Τζάμπολ κλπ. Δεν γνωρίζω το περιστατικό ούτε με ενδιαφέρει, εκτιμώ τον Νικόδημο σε προσωπικό επίπεδο και ως συνάδελφο. Θυμάμαι που μου έκανε "φροντιστήριο" ενόψει του ταξιδιού μου στο Ισραήλ. Αγωνιστικοί χαιρετισμοί και καλή δύναμη σε όλους, από έναν πρώην συνάδελφο, αλλά εν δυνάμει πάντα συνάδελφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή