Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η "Δημοσιογραφική Συνεργασία" και η 24ωρη για τον ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η "Δημοσιογραφική Συνεργασία"
(συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΗΕΑ)
στηρίζει -διαφωνώντας- την απεργία
των "τεσσάρων" της ΕΣΗΕΑ
για το ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ

ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ,

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟYΜΕ ΤΟΝ EΔΟΕΑΠ

Όλες και όλοι στην απεργία
της Τρίτης 26 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ -το μόνο που συγκλήθηκε- αποφάσισε κατά πλειοψηφία -και τα προεδρεία άλλων Ενώσεων αποδέχτηκαν- την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Με πλαίσιο διεκδίκησης την πρόταση του εκλεγμένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της Ενωσης, δηλαδή του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Ενωση, η οποία αποτελεί και απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ για τη «σωτηρία» δήθεν του ΕΔΟΕΑΠ.

Η συγκεκριμένη πρόταση της εργοδοτικής - κυβερνητικής πλειοψηφίας ουσιαστικά ταυτίζεται με την εργοδοτική πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ με την οποία τάχα τώρα διαφωνούν, εστιάζοντας σε κάποιες λεπτομέρειες, όταν στις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις συνδιαλλαγής ανάμεσα σε κυβέρνηση-εργοδοσία-πλειοψηφία ΕΣΗΕΑ που έχουν προηγηθεί ήδη τα «έχουν βρει», άλλωστε από την πρώτη συνάντηση συνδιαλλαγής, η εργοδοσία «έκοβε», η κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ «έραβε» και το υπουργείο τους «ευλογούσε».

(...)

Η δική μας προοπτική είναι: Ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, αντίστοιχες των αναγκών και των υπαρκτών δυνατοτήτων κάλυψής τους.

(...)

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ ΕΔΩ
---
*

1 σχόλιο:

  1. Τα ταξικά σωματεία στα ΜΜΕ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (ΠΕ Λιθογράφων και Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων ΑΘΗΝΩΝ), ούτε συμφωνούν ούτε στηρίζουν τέτοιες απεργίες για ΝΠΙΔ με τάσεις μετάλλαξης σε επαγγελματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή