Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΚΑΪ - από Όμιλος Ενημέρωσης σε πλατφόρμα ειδήσεων

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ΣΚΑΪ ως πλατφόρμα ειδήσεων
των επιχειρήσεων Αλαφούζου

Ο ΣΚΑΪ άρχισε να ενδιαφέρεται ξαφνικά για τα αθλητικά την περίοδο που ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Σύμπτωση θα πείτε. Πιθανότατα. Ο ΣΚΑΪ... αγάπησε την εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη όταν μεγάλος αντίπαλος του Γιάννη Αλαφούζου ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ποινή φυλάκισης για Αλαφούζο και Θωμαΐδη!» έγραφαν πέρυσι τον Δεκέμβριο τα (αντίπαλα, τότε) Παραπολιτικά«Και στις δυο υποθέσεις μηνυτής ήταν ο εφοπλιστής και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης» σημείωνε, πανηγυρίζοντας, η καλή εφημερίδα.
Τα αθλητικά του ΣΚΑΪ όλα αυτά τα χρόνια ήταν όπως και τα πολιτικά του: ετεροβαρή, υπέρ των συμφερόντων του ιδιοκτήτη του (συμφερόντων στην κυριολεξία όσον αφορά τα αθλητικά). Τα παναθηναϊκά νέα ακούγαμε στην πραγματικότητα.
Το τελευταίο διάστημα ο ΣΚΑΪ άρχισε να περιορίζει τα αθλητικά του. Στην αρχή έκοψε όλες τις εκπομπές και μεταδόσεις του Σαββατοκύριακου στον ΣΚΑΪ 100.3 και περιόρισε την καθημερινή εκπομπή των Κώστα Βαϊμάκη και Μάκη Παπασημακόπουλου από δίωρη σε μονόωρη. Μετά σταμάτησε και την κυριακάτικη αθλητική εκπομπή στην τηλεόραση. Πάλι από σύμπτωση την ίδια περίοδο που ο ΣΚΑΪ εγκατέλειπε τα αθλητικά ανακοίνωνε και ο Αλαφούζος την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό.
Αυτό δεν είναι Ομιλος Ενημέρωσης, είναι πλατφόρμα ειδήσεων ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του αφεντικού. Το σκέφτεστε να άρεσε η ξιφασκία στον Γιάννη Αλαφούζο, πόσα πράγματα θα μαθαίναμε για τα ξίφη; Θα βλέπαμε τους δημοσιογράφους του καναλιού να μας ενημερώνουν πως σε μία «πίστα μήκους 14 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων, οι ξιφομάχοι πρέπει να παραμείνουν στην πίστα ή στον αέρα για να πετύχουν τα κτυπήματα» και πως υπάρχουν το Ξίφος Ασκήσεως, η σπάθη,το ξίφος μονομαχίας κ.ο.κ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου