Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χωρίς λόγια

Ασχολίαστη η απόφαση της διοίκησης του «ΒΗΜΑτος» (ή κάποιου πιο πάνω;) να αντικαταστήσει (στο Κυριακάτικο φύλλο) τον Γιώργο Βέλτσο με τον Νίκο Δήμου!
---
Παίρνει έως 220 συμβασιούχους η ΕΡΤ

Ξεκίνησε και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη έως και 220 συμβασιούχων στην ΕΡΤ. Η διαδικασία είχε κολλήσει και εξαιτίας των απόψεων που υπήρχαν εσωτερικά στην ΕΡΤ για τη λειτουργία της ΕΡΤ μέσω εργολάβων. Με την ανάληψη των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου από τον Βασίλη Κωστόπουλο ο διαγωνισμός έγινε ξανά προτεραιότητα και αναμένεται να τεθεί υπ’ όψιν των υπουργών Όλγας Γεροβασίλη και Ευκλείδη Τσακαλώτου για να τον εγκρίνουν και να τον υπογράψουν. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι αντικείμενο συζήτησης εντός ΕΡΤ, καθώς η λίστα που είχε συνταχθεί με τις θέσεις που θα προκηρύσσονταν ήταν εκτός πραγματικότητας. Για παράδειγμα, είχαν κοπεί οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και οι δημοσιογράφοι ραδιοφώνου, ενώ υπάρχουν ανάγκες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ. Συμπτωματικά, πάντως, προηγουμένως είχε δημοσιευτεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για εργολαβικές εταιρείες…
---
Ακρόαση

Σήμερα στις 11.00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η ακρόαση του ΕΣΡ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η συζήτηση θα γίνει επί των εκθεσέων πεπραγμένων των ετών 2014 (Λασκαρίδης) και 2015 (Λασκαρίδης & Αλεξίου) και των τρέχοντων ζητημάτων, παρουσία του νέου προέδρου Αθανάσιου Κουτρουμάνου.
---
Προς κατάργηση μιας κατηγορίας αδειών

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να καταργηθεί η δυνατότητα για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου. Η διάταξη αυτή προβλέπεται στον ν. 4339/2015 και υπάρχει η σκέψη πως με μια άδεια χαμηλότερης αξίας κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει δυνατότητα ψηφιακής εκπομπής σε όλη τη χώρα με χαμηλότερο τίμημα.
---
Μαζί “Ποντίκι” και Στάθης

Mε το “Ποντίκι” της επόμενης βδομάδας θα μπορείτε να διαβάσετε και τα σκίτσα του Στάθη (Σταυρόπουλου).
---
Παύση Γρηγορίου από την ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, με την οποία παύεται από τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ ο Μιχάλης Γρηγορίου. Η απόφαση ελήφθη “για την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του ΔΣ της ΕΡΤ” όπως σημειώνεται στην απόφαση, ώστε να φτάσει στην ολοκλήρωσή του ο ανασχηματισμός της εταιρείας, υπό τη νέα διοίκηση. Το τελευταίο διάστημα ο Μ. Γρηγορίου συμμετεείχε στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, εν αντιθέτως με το προηγούμενο διάστημα που κατά καιρούς, κατέθετε τη γνώμη του , για την πορεία της εταιρείας, από τη Μυτιλήνη, μέσω σύνδεσης skype.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου