Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

... ALTER - αναταράξεις ένθεν κακείθεν ...


*

Ανασυγκρότηση

***

*

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Νίκου Σπυρέα - Ακριβής Κυρίκου - Θοδωρή Χορτάτου

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Προς γνώση και αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER του οποίου είμαστε εργαζόμενοι. Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας που έγινε ανάμεσα στον Νίκο Σπυρέα και τον ιδιοκτήτη του σταθμού έγινε συνάντηση που αφορούσε το μέλλον της εταιρείας. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Νίκος Σπυρέας με την ιδιότητα του εργαζόμενου στο σταθμό  και ο εργασιακός εκπρόσωπος των τεχνικών στο ALTER Θοδωρής Χορτάτος κατόπιν απαίτησης του ιδιοκτήτη να μην βρίσκεται κανείς άλλος.


Όπως γνωρίζετε εδώ και ένα χρόνο υπάρχει αναστολή προγράμματος και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκονται σε επίσχεση. Ακολούθησε ονομαστική πρόταση του ιδιοκτήτη του σταθμού προς 250 συγκεκριμένους εργαζόμενους (τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους) διαθέτοντας ένα ποσό με όρο να ανακληθεί η επίσχεση εργασίας και η υπογραφή στην λίστα της αίτησης πτώχευσης του σταθμού που είχε συγκεντρωθεί. Δυστυχώς μπήκαμε στην δυσάρεστη θέση να διαχειριστούμε στο πως θα κατανεμηθεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε κατόπιν διαπραγματεύσεων και δεν έφθανε για εξόφληση. Προβληματιστήκαμε στο ποσό που θα διαθέταμε σε καθένα από τους 250 εργαζόμενους. Κατόπιν πολύωρων συσκέψεων ανάμεσα στους τρείς μας αποφασίσαμε να το διαθέσουμε με κριτήρια κοινωνικά, ύψος οφειλομένων αλλά και παρουσία στην περιφρούρηση των μηχανημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταθμού εδώ και έναν χρόνο. Καλέσαμε τον κόσμο που αφορούσε η συγκεκριμένη πρόταση στις εγκαταστάσεις του σταθμού την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 18:00 για να τους ανακοινώσουμε την πρόταση. Κατόπιν της ενημέρωσης οι εργαζόμενοι μας ζήτησαν να προχωρήσουμε στην διαδικασία των υπογραφών καθώς ακόμη και αν γινόταν ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της ήταν να την απορρίψουμε, και πάλι ο καθένας διατηρούσε το ατομικό του δικαίωμα να υπογράψει ανακαλώντας την επίσχεσή του για το συγκεκριμένο ποσό. Η διαδικασία κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και αφού συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές που απαιτούνταν ολοκληρώσαμε την διαδικασία. Κατόπιν πίεσης συγκεκριμένων συναδέλφων – μελών της Ένωσης μας επιδιώξαμε νέα επαφή με τον ιδιοκτήτη του σταθμού έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή περισσοτέρων συναδέλφων στην διαδικασία αυτή.


Το πράξαμε και καταφέραμε να προσθέσουμε εμείς με αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια 20 άτομα ακόμα. Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου ενημερώσαμε προφορικά τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μας Γιώργο Σκεπετζάκη καθώς και τηλεφωνικά τον Αντιπρόεδρο Μανώλη Δαλετζάκη και υποσχεθήκαμε πλήρη ενημέρωση των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου στο προγραμματισμένο σημερινό Δ.Σ. όπως και κάναμε. 

Η βεβιασμένη αυτή κίνησή μας προκάλεσε γεγονότα πρωτόγνωρα για τα 10 χρόνια ύπαρξης του Σωματείου μας. Αμέσως συνάδελφοι που επί ένα χρόνο δεν επικοινώνησαν μαζί μας ή με το Σωματείο για να μάθουν πως προχωράει ο αγώνας μας, που τόσο προκλητικά είχαν ξεχάσει, προέβησαν σε ενέργειες απίστευτου μένους. Διαδικτυακές αναρτήσεις με λάσπη προς το πρόσωπό μας απλά και μόνο επειδή δεν επιλέχθηκαν,  απίστευτα συκοφαντικά σχόλια πως δήθεν εμείς επιλέξαμε ποιοί εργαζόμενοι θα είναι στην λίστα αυτή και προσπάθεια σπίλωσης της Ένωσής μας πως ήταν πίσω από όλα αυτά. Κατόπιν τούτου και λόγω του κινδύνου που μπορεί να επιφέρει μια συσχέτιση της απόφασης που πήραμε ως απλοί εργαζόμενοι του ALTER (οι οποίοι υλοποιήσαμε την απόφαση των 250 εργαζομένων) με τις αποφάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, και επειδή έχουμε ταυτόχρονα την ιδιότητα του Προέδρου, της Ταμία και του εργασιακού εκπροσώπου του σταθμού, θέτουμε στην διάθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου την παραίτησή μας. 

Ζητούμε συγνώμη για την όποια εμπλοκή στην λάσπη που δέχθηκε αδίκως το Σωματείο μας καθώς δεν γνώριζε τίποτα. Επισημαίνουμε δε πως πράξαμε με γνώμονα την πιθανότητα επαναλειτουργίας του σταθμού και την αποκατάσταση της εργασιακής κατάστασης μεγάλου αριθμού μελών του Σωματείου μας.
                                      Μετά τιμής                                           
                                                                                                                              
Σπυρέας Νίκος, Πρόεδρος Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Κυρίκου Ακριβή, Ταμίας Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Χορτάτος Θοδωρής, Εργασιακός εκπρόσωπος Εργαζομένων ALTER

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου