Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

... το στοίχημα των Μέσων της (κεντρο)αριστεράς ...

*
zoornalistas
***
*
Για τους αναγνώστες της (κεντρο)αριστεράς


Σε ένα δυσοίωνο μιντιακό τοπίο κάνουν την εμφάνισή τους νέα μέσα, που διεκδικούν μερίδιο στην αγορά των πωλήσεων και της διαφήμισης, αλλά και της πολιτικής επιρροής και παρέμβασης. Αν και η ζήτηση βαίνει συνεχώς μειούμενη και τα διαφημιστικά κονδύλια τείνουν να εξανεμιστούν, οι καινούργιες επιχειρηματικές προσπάθειες δείχνουν να έχουν σημαντικές δυνατότητες επιβίωσης, πολύ περισσότερο όταν και το πολιτικό σύστημα παραμένει ρευστό.

Δύο νέες εφημερίδες, η "Εφημερίδα των Συντακτών" και οι "6 Μέρες", διεκδικούν το δικό τους κοινό. Μπορεί να έχουν χαμηλότερους τζίρους έναντι των μεγάλων συγκροτημάτων, με χαμηλότερα έσοδα από πωλήσεις και λιγότερη διαφήμιση, όμως υπερτερούν στον τομέα των εξόδων: ο αριθμός των εργαζομένων είναι χαμηλός, όπως και το συνολικό μισθολογικό τους κόστος. Επιπλέον δεν έχουν καθόλου αιμορραγία από προηγούμενο δανεισμό, που για άλλους αποτελεί βαρίδι πρώτου μεγέθους.
Ο δρόμος είναι ανοικτός για να βρουν το κοινό τους αναπτύσσοντας την καθημερινή ύλη και τη φόρμα τους. Να μιλήσουν με τόλμη στον κόσμο της (κεντρο)αριστεράς, που περιμένει, με φρεσκάδα σημερινή, με καθαρή γραμμή και καθαρές θέσεις. Να δώσουν απαντήσεις και όχι να κρατούν αποστάσεις με την "κριτική Μηδέ - Μηδέ", όπως είχε περιγράψει εύστοχα ο Ρολάν Μπαρτ.

Πηγή: Α.Γ.Ν. / Aυγή
---
*

                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου