Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ : να μην συμπράξει η Διοίκηση στην κλοπή ...

*
Ματίνα Παπαχριστούδη
(greektv.com)
***
*
Να μη δώσει η διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αποθεματικά και ακίνητη περιουσία...

<<Τέλος, κλήθηκε η διοίκηση του Ταμείου, να μη συμπράξει στην εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου>>.

Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται το δια ταύτα της σύσκεψης στην ΠΟΕΣΥ σήμερα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Και ενώ η ΠΟΕΣΥ μαζί με τις ενώσεις θα ξανασυνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 27 Νοεμβρίου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης (;), η κυβερνητικές εγκύκλιοι καλούν τους γιατρούς του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στους κλάδους που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ να ενταχθούν στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ και τους φαρμακοποιούς να συνταγογραφούν σύμφωνα με τα ισχύοντα στο μεγάλο χρεοκοπημένο οργανισμό.

Η κυβέρνηση λοιπόν λογαριάζει πως εκτός από το αγγελιόσημο που ως "φιλέτο" το άφησε για αργότερα, θα αρπάξει τώρα τα όσα αποθεματικά απέμειναν στους 4 κλάδους υγείας των ΜΜΕ που είναι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και την ακίνητη της περιουσία.

Πως ακριβώς δεν θα υπακούσει τις κυβερνητικές εντολές η διοίκηση του ταμείου;
---
                             H ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ
---
Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ με τα Διοικητικά Συμβούλια των πέντε Ενώσεων μελών της, συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και σε πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Εκτός των Προέδρων των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ο οποίος ενημέρωσε για τις ζοφερές προοπτικές που διαγράφονται για τα Ταμεία και κατ’ επέκταση για τους ασφαλισμένους, με όσα θεσπίζει το Γ’ Μνημόνιο.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με έγκριση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται:

Η πλήρης αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην υποβάθμιση της ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ και στην καταλήστευση των αποθεματικών και των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Απ’ όλους τους ομιλητές τονίστηκε, και περιελήφθη στο ψήφισμα, ότι, κάθε σκέψη για αφαίρεση πόρων από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οδηγεί σε κατάρρευση των Ταμείων τη στιγμή που η εργοδοσία στον κλάδο μας απολαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση, πληρώνοντας ελάχιστες ή και καθόλου εργοδοτικές εισφορές.

Ζητήθηκε να μη θιχτούν οι πόροι και τα αποθεματικά των Ταμείων και να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά.

Υπογραμμίστηκε η πάγια θέση για ενιαία ασφάλιση όλων των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Επισημαίνεται ότι, κανένας κλάδος ή ομάδα εργαζομένων δεν μπορεί να ανακόψει την εξαθλίωση που μας οδηγούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και τα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της Τρόικας, ζητώντας να εξαιρεθεί από τα γενικευμένα αυτά μέτρα, αφού η επίθεση έχει ενιαίο χαρακτήρα και σκοπό.

Τέλος, κλήθηκε η διοίκηση του Ταμείου, να μη συμπράξει στην εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ στη βάση του ψηφίσματος και του προβληματισμού της σύσκεψης, συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

                                            Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου