Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

... η ΠΟΕΣΥ για την επέτειο του Πολυτεχνείου ...

*
ΠΟΕΣΥ
***
*
Η πραγματική χρυσή αυγή


Αισθήματα ύψιστης τιμής εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), για τους νεκρούς και τις δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, φοιτητές και εργαζόμενους των «γεγονότων του Πολυτεχνείου», αναγνωρίζοντας την επίδραση των αγώνων τους στο γκρέμισμα της χούντας και την επαναφορά της δημοκρατίας.
Οι ηρωικές εκείνες μάχες των αγωνιστών, μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο, έχουν καταγραφεί από τις πρώτες μέρες της μεταπολίτευσης στις ιστορικές σελίδες των αγώνων του λαού μας για ψωμί, παιδεία κι ελευθερία και καμία μαύρη φασιστική πέννα δεν μπορεί να τις διαγράψει. Αυτούς τους αγώνες τους διατηρεί ζωντανούς η ιστορική μνήμη του λαού μας. Ήταν μια πραγματική χρυσή αυγή για τη χώρα μας κι όχι ένα χοντροκομμένο φασιστικό και απεχθές μόρφωμα λογοκλοπής.


Ο δημοσιογραφικός κόσμος τσακισμένος από τις μνημονιακές πολιτικές της τρόικας και των κυβερνητικών αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών πολιτικών, αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια πιο μαχητικά για την επιβίωση και την υγεία του, για τη δουλειά και το μέλλον των παιδιών του, υπερασπιζόμενος σθεναρά τα εργασιακά δικαιώματά του από κάθε υποβάθμιση και υπονόμευση και τις δημοκρατικές −με θυσίες καθιερωμένες− αξίες της ελευθεροτυπίας, για αντικειμενική, ελεύθερη, ανεξάρτητη και πλουραλιστική δημοσιογραφία.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, ορμάνε με σημαίες, πανό και υψωμένες γροθιές, στους ίδιους δρόμους που μάτωσαν οι ήρωες του Πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας με την ίδια φλόγα και πίστη τα ίδια αιτήματα, για ζωή με αξιοπρέπεια κι ελευθερία.

Τιμώντας τον αγώνα του Πολυτεχνείου και για μαχητική προβολή των ζωτικών αιτημάτων μας η ΠΟΕΣΥ καλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου