Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

... τα ΜΜΕ και οι... μετρέσες του βασιλιά !!!

*
media blog
***
*
... από την ΕΡΤ στον εκδότη Δούση

@ Τον χαβά τους τα γραφεία Τύπου των καναλιών. Εξακολουθούν – ακόμη και τώρα που η τηλεόραση έχει τινάξει τα μυαλά της στον αέρα – να συμπεριφέρονται σαν τις μετρέσες του βασιλιά. Το ότι είναι γυμνός, αδιάφορο. Μιλάνε όπου θέλουν, τα λένε όπως θέλουν, κάνουν νάζια, «χαϊδεύονται», (νομίζουν ότι) ταλαιπωρούν, φτιάχνουν λίστες με «φίλους» και “non grata”, θυμώνουν, συμπεριφέρονται με αλαζονεία, ζουν ακόμη το δικό τους ποντικοφαγωμένο όνειρο. Φυσικά, υπάρχουν και οι επαγγελματίες. Αλλά πρόκειται για… δουλειά που «καταπίνει» αντοχές, οπότε τι να συζητάμε…


@ Στο μεταξύ, στην ΕΡΤ σα να μη φτάνουν τα καθημερινά πλέον κρούσματα προβληματικής συνεργασίας Θωμόπουλου – Στάη, σα να μη φτάνουν τα καταποντισμένα νούμερα τηλεθέασης, οι ιθύνοντες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις «εσωτερικές διαρροές» χολερικών σχολίων προς blogs και sites, ανθρώπων του «μαγαζιού» εναντίον του… «μαγαζιού». Λόγου χάριν, χθες, το κυλικείο (και όχι μόνο) αναστατώθηκε από την είδηση ότι θανατηφόρο ζευγάρι που με τις αλλαγές του Σεπτεμβρίου «παροπλίστηκε», έγινε «τσιμπητό» την ώρα που συνέτασσε (άλλο ένα) δηλητηριώδες κείμενο. Κατά την ίδια φημολογία, ενημερώσεις έγιναν, αναμένονται οι συστάσεις.

@ Κατά τα λοιπά, όπως έγινε γνωστό, από το Ραδιομέγαρο προκηρύχθηκε ο επαναληπτικός ανοικτός διεθνής Διαγωνισμός υπ’ αριθμ. 1505/12 για την “Προμήθεια εξοπλισμού για την επέκταση του κέντρου διάσωσης και αποκατάστασης αρχειακού υλικού και προμήθεια λογισμικού”, που αφορά στο υποέργο 3 της πράξης “Δημιουργία και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του αρχείου της ΕΡΤ”, με προϋπολογισμό 552.560,00 € (πλέον ΦΠΑ, ήτοι 679.648,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), ενώ περίληψη της διακήρυξης απεστάλη προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ελληνικό Τύπο.


@ A, και κάτι τελευταίο με την Κρατική: τι παθαίνει ο κ. Παπαθανασίου τα πρωινά και επαναλαμβάνει, σε κάθε θέμα, δύο και τρεις (και τέσσερις) φορές την ίδια πρόταση;

@ Παράπονα ακούστηκαν χθες στο «γεύμα εργασίας» που είχε με τους τηλεοπτικούς συντάκτες η διοίκηση του ΣΚΑΪ. Όπως, επί παραδείγματι, για τα όσα «κακά» γράφονται για το κανάλι εδώ και εκεί. Βέβαια, ούτε το «εδώ» διευκρινίστηκε ούτε το «εκεί». Τέλος πάντων, στο πεταχτό και στο ασαφές, προέκυψε – και μετά από χρόνια ολάκερα – ότι ίσως το κανάλι δώσει το πράσινο φως στη μυθοπλασία, μπας και δει ο τηλεθεατής και καμιά ελληνική σειρά.

@ Πάντως, η λοιπή ιδιωτική τηλεόραση έχει κάνει τα κουμάντα της και γι’ αυτόν τον ξερό χειμώνα. Με τούρκικα φυσικά.


@ Και άλλα περιοδικά ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες ο Τάσος Δούσης. Η προσπάθεια, οι κυκλοφορίες και το team της νέας του εφημερίδας “News”, λέγεται, ότι τον ικανοποίησαν. Όλα καλά, λοιπόν.

@ Ο Τύπος ζει μεγάλες στιγμές. Με 4-5 έντυπα του ιδίου… Ομίλου στην πλάτη και με 1000 ευρώ, άντε 1100 γίνεσαι διευθυντής σύνταξηςβασιλιάς, δικτάτορας, του κόσμου παντοκράτορας. Μεγαλεία!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου