Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

... ANT1, τηλεπαιχνίδια - απάτη, πρόστιμα ...

*
themediaproject
***
*
Πρόστιμα μαμούθ,
αλλά ο ΑΝΤ1 δεν πτοείται!

Με νέα πρόστιμα ύψους 700 χιλιάδων ευρώ τιμώρησε το ΕΣΡ τον όμιλο ΑΝΤ1 γιατί στα δυο κανάλια, τον ΑΝΤ1 και το TV Μακεδονία συνεχίζεται η μετάδοση των παιχνιδιών - απάτης "Τηλεκύβος" και "Call for cash".

Το ΕΣΡ σήμερα με νέες αποφάσεις του επέβαλε στον ΑΝΤ1 πρόστιμα ύψους 100 και 200 χιλιάδων ευρώ και στο TVΜακεδονία TV άλλα τρία ύψους 100, 150 και 150 χιλιάδων ευρώ.

Το ποσό των 700 χιλιάδων προστίθεται σε δεκάδες παλαιότερες αποφάσεις κυρώσεων, πάλι στον ΑΝΤ1, για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με το ΕΣΡ τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν είναι αδειοδοτημένα από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων και έτσι δεν μπορούν να προβάλλονται από την τηλεόραση. Είχε προηγηθεί το επιχείρημα ότι είναι παιχνίδια απάτης και αποφάσισε πως πρέπει να σταματήσει η μετάδοσή τους. Ο ΑΝΤ1 απλώς άλλαξε τον τίτλο από Night quiz σε Τηλεκύβο και συνέχισε κανονικά την προβολή τους.

Περί τίνος όμως πρόκειται; Τα παιχνίδια αυτά είναι σχεδόν τζάμπα για το κανάλι ή κανάλια που τα προβάλλουν αφού γυρίζονται εξ' ολοκλήρου σε στούντιο στη Γερμανία (οι παρουσιάστριες συχνά δεν μιλούν καν σωστά ελληνικά) και μεταδίδονται ζωντανά μέσω σύνδεσης στα ελληνικά κανάλια, τα οποία κερδίζουν είτε από την παραχώρηση της ζώνης τους στη γερμανική εταιρεία, είτε από τα κέρδη των Γερμανών, είτε και από τα δύο, σε περίπτωση μεγάλων καναλιών υψηλής τηλεθέασης.
---
*


                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου