Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

... 1η Μάη - Απεργία ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης του ΜΑΗ με το ΠΑΜΕ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ,
ΕΙΝ' ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΠΑΛΕΥΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ!


Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τον ηρωϊκό Μάη του 36 στη Θεσσαλονίκη, τους αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη απέναντι στο κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη. Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας. Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια, ανεργία, εξαθλίωση, κακοπληρωμένη εργασία, ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας.

Κάθε εργαζόμενος ή άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει για όλα αυτά,αφού κυβέρνηση, ΕΕ, ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές, τα καθεστωτικά ΜΜΕ σκορπούν σύγχυση και σκοταδισμό. Θεωρούν τη λαίλαπα που μας έπληξε προσωρινό αποτέλεσμα κακής κυβερνητικής διαχείρισης, μιλούν για στρεβλώσεις του συστήματος. Θέλουν να μας έχουν στο σκοτάδι! Κανένας δε βάζει στο στόμα του την πραγματική αιτία, τον έναν και μοναδικό ένοχο που μας τσακίζει τη ζωή. Τον καπιταλισμό, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τα μονοπώλια! Ένα σύστημα σάπιο, που έφαγε τα ψωμιά του, για αυτό και οι κρίσεις έρχονται, επανέρχονται και βαθαίνουν.

Η απάντηση στο ερώτημα «τι φταίει και βασανιζόμαστε» βρίσκεται στο γεγονός ότι τον παραγόμενο από εμάς πλούτο τον αρπάζει μια χούφτα καπιταλιστές, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για να βγει νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά. Να στείλουμε μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είμαστε όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στις γραμμές του αγώνα. Έχουν βάλει στο μάτι τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, στις διεκδικήσεις. Είναι ζήτημα επιβίωσης να αποκρούσουμε την επίθεση, να μην αφήσουμε την εργοδοσία να αλωνίζει στους τόπους δουλιάς. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ανατραπεί η γραμμή της ταξικής υποταγής, να ηττηθεί η γραμμή που απελπίζει και αποτρέπει χιλιάδες εργαζόμενους και νέους να μπουν στους αγώνες και την ταξική πάλη.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις ο κόσμος θα απονεκρωθεί. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Πέρα από τα φυσικά φαινόμενα, ότι κινείται στον κόσμο προέρχεται από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Χωρίς τη δική μας ενέργεια, θα σταματήσει να κινείται. Ότι έχει παραχθεί σ' αυτό τον τόπο και ότι θα παραχθεί στο μέλλον, είναι αποτέλεσμα εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων σε συνθήκες άγριας ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης απ' το μεγάλο κεφάλαιο.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας και των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, ανεργία, ναρκωτικά, άγχος και ανασφάλεια. Μπορούμε να ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς την καταπίεση και τη βαρβαρότητα του συστήματος .

Παλεύουμε τα προβλήματα του σήμερα,
ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο

Όλοι
στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης του ΜΑΗ
με το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ


προσυγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ ώρα 9.30 π.μ.

Ζήτω η 1η Μάη! 

Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου