Κυριακή 13 Απριλίου 2014

... το ΑΠΕ και η "μονταζιέρα" του ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πως το ΑΠΕ παραποιεί δηλώσεις της Μέρκελ
«Άσε τη λιτότητα,
κάν' το εξυγίανση»

Το ΑΠΕ παραποιεί ανακοίνωση της Ανγκελα Μέρκελ και πολλά ΜΜΕ έσπευσαν να υιοθετήσουν την αλλαγή, γιατί σημασία έχει να προβάλλουμε το success story. Η απορία βέβαια μένει: υπήρξε παρέμβαση και από που για να γίνει η «λιτότητα»... εξυγίανση;

Το αρχικό τηλεγράφημα που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το οποίο τα περισσότερα ΜΜΕ αντλούν υλικό, ανέφερε:

«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας μεταφέρει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η οποία εκδόθηκε μετά την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα»
το οποίο, για... άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, άλλαξε μια ώρα μετά. Προσέξτε τη διατύπωση:
«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την πορεία εξυγείανσης στην Ελλάδα μεταφέρει η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στην Αθήνα...».
Η «διόρθωση» στην κακή λέξη «λιτότητα» που έγινε «εξυγίανση» κατά το νεοφιλελεύθερο new speak. πέρασε σε μερικά μέσα, αλλά όχι σε άλλα, με την προφανέστατα καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση αλλαγή να μην επιτυγχάνει το στόχο της.

Δείτε τη «διόρθωση» όπως καταγράφηκε στη σελίδα του ΑΠΕ - τα τηλεγραφήματα έχουν διαφορά μιας ώρας, όπως φαίνεται στις ενδείξεις δίπλα στον τίτλο:

---
πηγή: left.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου