Τρίτη 22 Απριλίου 2014

... το σήριαλ της ψηφιακής σε εξέλιξη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ψηφιακή τηλεόραση αναβάλλεται…


Ακόμη και με έναν διαγωνισμό που καταγγέλθηκε ως «στημένος» για να παραχωρηθούν οι ψηφιακές συχνότητες σε μια μόνο εταιρεία, τον πάροχο δικτύου των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, αποδεικνύεται αδύνατο να προχωρήσει η ψηφιακή μετάβαση.

Το ορόσημο της 9ης Μαΐου ως ημερομηνία για την έναρξη της ψηφιακής μετάβασης καταστρατηγείται, την ώρα που βοά ο τόπος πως επίκειται αλλαγή του σχεδιασμού στα βήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης με την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης. Απόφαση που θα αλλάζει τη σειρά που είχε οριστεί τον Νοέμβριο του 2013 με την ψηφιακή τηλεόραση να αρχίζει από τον Έβρο και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Το σχεδιασμό αυτό δεν ήθελε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Digea η οποία προέκρινε ως αρχή της ψηφιακής μετάβασης την Πελοπόννησο, εκεί που έχει συνάψει ήδη συμφωνίες με τους περιφερειακούς σταθμούς. Για να αρχίσει όμως στην Πελοπόννησο απαιτείται η έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία καθυστερεί. Ως επίσημη αιτιολογία διοχετεύεται σε φιλικά προς την Digea και την κυβέρνηση ΜΜΕ, ότι τέθηκε αίτημα από υποψηφίους περιφερειάρχες να μην γίνει προεκλογικά η ψηφιακή μετάβαση. Γεγονός είναι επίσης πως η ΝΕΡΙΤ, η οποία πρέπει να συντονιστεί με τη Digea δεν είναι έτοιμη για ψηφιακή τηλεόραση αφού δεν διαθέτει καν τους απαραίτητους πομπούς.

Στα παρασκήνια συνεχίζεται το θρίλερ της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, η οποία όπως λέγεται, θα αρχίσει στις 30 Μάϊου. Με δεδομένο ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2012, θα πρέπει τυπικά να έχει ολοκληρωθεί για τα 156 σημεία εκπομπής σε όλη τη χώρα, η ψηφιακή μετάβαση θα συμπιεσθεί σε τέσσερις μήνες! Όταν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διήρκεσε από τρία έως και έξι χρόνια…
---
πηγή: http://www.typologies.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου