Σάββατο 12 Απριλίου 2014

... του "Ελεύθερου Τύπου" το κάγκελο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η επιχείρηση καταστολής απεργίας
στον "Ελεύθερο Τύπο" απέτυχε

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" απεργούν. Η ΕΣΗΕΑ, παρ' όλο που ορισμένοι δεν ήθελαν καν να συμφωνήσουν σε απεργία, την ανακοίνωσε με βαριά καρδιά. Αίτημα είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων.

Δυο μέρες τώρα στην εφημερίδα εξελίσσεται η επιχείρηση καταστολής της απεργιακής κινητοποιήσεις για την οποία συστρατεύτηκε κόσμος και ντουνιάς.

Μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην οποία ψηφίστηκε η απεργία, εκλήθησαν σε σύσκεψη οι προϊστάμενοι των τμημάτων από τον εκδότη Αλέξη Σκαναβή. Στο δια ταύτα και για να μην το κουράζουμε, τους είπε να μην γίνει απεργία πάση θυσία. Γιατί, λέει, του λείπει ένα εκατομμύριο, επειδή το Πρακτορείο Διανομής δεν του έδωσε προκαταβολή 500.000 ευρώ, επειδή οι Τράπεζες δεν δέχτηκαν ως ενέχυρο το σπίτι του για άλλες 500.000 ευρώ.

Εννοείται ότι χρησιμοποιήθηκε πάλι το επιχείρημα της εξαφάνισης του Δ. Μπενέκου. Όπως υποστήριξε, οι τράπεζες δεν δίνουν δάνειο γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας.

Το περίεργο είναι πως στην ταυτότητα του "Ελεύθερου Τύπου" η εταιρεία άλλαξε ήδη τίτλο κι αυτή η εταιρεία ανήκει μόνο στον Αλ. Σκαναβή. Οπότε; 

Χθες κατέβηκε στην εφημερίδα ο ίδιος ο Αλέξης Σκαναβής για να επαναλάβει τα ίδια. Τους είπε όμως κατάμουτρα πως η εφημερίδα έχει κέρδη(!) αλλά πρέπει να κλείνει τρύπες, για αυτό δεν πληρώνονται. Δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν είναι "τρύπα", πρέπει να δουλεύουν τζάμπα για το καλό του εκδότη.

Τα επιχειρήματα του Αλέξη Σκαναβή δεν έπεισαν τους εργαζόμενους, αν και πολλοί "φίλοι" του εντός της εφημερίδας όχι μόνο πείσθηκαν αλλά βάλθηκαν να πείσουν και τους υπόλοιπους πως έτσι είναι όπως τα λέει το αφεντικό. Οπότε εκλήθησαν σε νέα γενική συνέλευση, όπου έγινε ο κακός χαμός. Μετά την ανακοίνωση της απεργίας της Δευτέρας, ο Αλέξης Σκαναβής διαμήνυσε με τους προϊσταμένους πως εφεξής απαγορεύονται οι γενικές συνελεύσεις!

Στο μεταξύ οι πληροφορίες επιμένουν πως ο "Ελεύθερος Τύπος" έλαβε ήδη οικονομική ενίσχυση, τουλάχιστον 500.000 ευρώ μέσω διαφημιστικών κονδυλίων με διαμεσολάβηση στελεχών του Μαξίμου. Γεγονός είναι επίσης πως η εταιρεία έχει μειώσει ήδη τους μισθούς, όπως επίσης και πως καθυστερεί συστηματικά τη μισθοδοσία. Γεγονός είναι ακόμη πως ο Αλέξης Σκαναβής θέλει να πάρει τον έλεγχο του "Επενδυτή" και για αυτό έκανε πρόταση στους εργαζόμενούς του, την οποία αποδέχθηκαν. 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου