Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

... μείωση 20% στις αποδοχές από τη "Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ" ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Σε νέες μειώσεις μισθών
προχωράει η διοίκηση της εταιρίας
ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΕΒΕ


Το Δ.Σ του Σωματείου των Λιθογράφων καταγγέλλει την Διεύθυνση της εταιρίας ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΕΒΕ για το εκβιαστικό δίλημμα που ανακοίνωσε για μείωση των αποδοχών τους 20%, για να μην χάσουμε την δουλειά μας.


Γνωρίζουμε ότι δεν είναι το πρώτο αντεργατικό μέτρο που θέλει να πάρει. Ξεκίνησε με την μείωση του νυχτερινού, συνέχισε με τράμπα ρεπό με υπερωρίες που κάναμε, και μείωσε κατά 10% τον μισθό σε αρκετούς εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια. Τα μέτρα αυτά πάρθηκαν με την ευλογία την Ε.Ε και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που με αντεργατικούς νόμους που ψηφιστήκαν, του έλυσαν τα χέρια.

Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα είχαμε και πρωτοφανή φοροεπιδρομή που μας έχει επιβάλει η ψήφιση των τριών μνημονίων με χαράτσια, φόρους, κ.τ.λ.

Συνάδελφοι, 

Για δεκαετίες η κερδοφορία της εταιρίας ήταν μεγάλη. Με τον ιδρώτα μας ήρθαν καινούργιες μηχανές, χτίστηκε και άλλο εργοστάσιο στο Κορωπί. Ταυτόχρονα πήρε επιδοτήσεις που πάλι εμείς τις πληρώσαμε από την φορολογία μας. Οι απολαβές μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν, ότι έλεγε η εργατική νομοθεσία, δηλ. η Σ.Σ.Ε που υπέγραφε το Σωματείο με τους εργοδότες του κλάδου, εκτός από εξαιρέσεις. 

Σήμερα που η καπιταλιστική οικονομική κρίση καθημερινά βαθαίνει μας καλεί να βάλουμε πλάτη σε κάτι που δεν έχουμε καμία ευθύνη. Ας μάθουν οι εργοδότες να ζουν και με λιγότερα.

Συνάδελφοι, 

Ας αναλογιστούμε πώς ήταν η ζωή μας όταν ήταν σε ισχύ η Σ.Σ.Ε, και πόσο λιγότερες πιέσεις δεχόμασταν. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της απομόνωσης και της απογοήτευσης, υπάρχει πείρα από άλλα εργοστάσια που οι εργαζόμενοι οργανώθηκαν μαζί με το Σωματείο τους, εκλέξανε Σωματειακή Επιτροπή, συντονίσανε την αντίστασή τους. Αγωνίζονται με το ταξικό κίνημα, για ζωή με αξιοπρέπεια.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, να μη δεχτούν τον εκβιασμό και να μην υπογράψουν ούτε μείωση αποδοχών, ούτε απόλυση.

Αν δεν κάνουμε και εμείς τα πρώτα βήματα οργάνωσης, κάθε χρόνο θα βάζουμε υπογραφές για μειώσεις μέχρι την απόλυση ή την συνταξιοδότησή μας. Πρέπει να αντιπαλέψουμε τις λογικές της συναίνεσης και του λιγότερου κακού μίας και αυτές μας έφεραν μέχρι εδώ.

Καλούμε την Διεύθυνση της εταιρίας ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΕΒΕ να αναλογιστεί την τεράστια προσφορά των εργαζόμενων της όλα αυτά τα χρόνια και να μετρήσει το ηθικό χρέος της, απέναντί τους.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου