Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

... 24ωρη απεργία στον "Μακεδονία TV" για τρεις απολύσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. κήρυξε νέα
24ωρη απεργία στον "Μακεδονία TV"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας», νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τη Γενική του Συνέλευση, και αφού το Δικαστήριο το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου έκρινε ότι η Απεργία μας είναι νόμιμη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας όλων των τεχνικών που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τις 06:00 της 28ης Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα έως τις 06:00 της 29ης Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων των τριών τεχνικών – μελών μας.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή που η Διοίκηση του παραπάνω Σταθμού προβαίνει σε απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία όλο και περισσότερα μέλη μας, παραβιάζει:
  • τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 14 του ν.3592/2007, που ορίζει ως ελάχιστο αριθμό 200 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας καθώς
  • το Άρθρο 9 της Διαιτητικής Απόφασης ΠΕΝΤ.6/2015 του ΟΜΕΔ, με την οποία καθορίζεται σαφώς ο αριθμός των μελών του κάθε συνεργείου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου