Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

... Athens Voice - κυνηγώντας πελάτες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η φτήνια της Athens Voice
(με το… πιπεράτο θέμα)

Συχνά μπαίνω στον πειρασμό να συγκρίνω, εδώ το μπλογκ, την Athens Voice με το ευρηματικό στη θεματολογία του lifo, του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, ενός σημαντικού δημοσιογράφου, με πολλές επιτυχίες και διαδρομή χρόνων στις περιοδικές εκδόσεις.

Λάθος σύγκριση ανάμεσα σε δυο ανόμοια μεγέθη – και ας ανήκουν φαινομενικά στην ίδια κατηγορία. Η Lifο είναι ψαγμένη στα θέματά της και ψάχνεται συνεχώς, Δεν πατάει ιδιαίτερα (αν και δεν το αποφεύγει) πάνω σε θεματολογία-κλισέ των περιοδικών. Ακόμα και τα πολιτικά της θέματα έχουν το «κάτι» τους, μια ευρηματικότητα και, κυρίως, μια ηρεμία. Δεν έχουν τη δεξιά εμπάθεια της A.V. που εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία. Όπως είχε γίνει την 1η Ιουλίου, που περίμενε τα μεσάνυχτα, με ώρα Βρυξελλών, για να διακηρύξει (μήπως να πανηγυρίσει;) ότι η ήρθε «Η ημέρα που η Ελλάδα χρεοκόπησε»(δείτε εδώ). Και αυτό παραμονές τού δημοψηφίσματος, στις ημέρες τής μαζικής πλύσης εγκεφάλου από το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου. Πώς και από πού μου ήρθε και τα σκέφτομαι αυτά;

Από τη χθεσινή, φτηνιάρικη, ανάρτηση της A.V. για την «30χρονη δασκάλα» που «έμαθε σεξ στον μαθητή της (εικόνες)»! Θέμα επιπέδου λαϊκού σάιτ που ποντάρει στην τεστοστερόνη των χτυπημάτων! «Φυλάκιση και πρόστιμο στη δασκάλα της ακολασίας» έγραφε στο συνοδευτικό σχόλιο, ενώ σε μια άλλη επισήμανση πρόσθετε: «Και τώρα πληρώνει το τίμημα». Πουθενά αναφορά ότι το πιπεράτο θέμα δεν ήταν ελληνικό, ότι επρόκειτο για Αγγλίδα δασκάλα, ότι το περιστατικό έγινε χιλιάδες μίλια μακριά.

Αντίθετα, οι αναφορές στην ανάρτηση σε άφηναν να φαντασιωθείς ότι μπορεί να πρόκειται και για Ελληνίδα δασκάλα σε κάποιο… Δημοτικό ή Γυμνάσιο εν Ελλάδι. Και μετά – ο ασεβής – μιλάω για σύγκριση με τη Lifo. Της οποίας ακόμα και τα πιο αισθησιακά θέματα (που δεν της λείπουν) έχουν δημοσιογραφική αισθητική. Δηλαδή ένα δυσεύρετο προϊόν στη διαδικτυακή δημοσιογραφία.

(Η Ελλάδα, φυσικά, δεν χρεοκόπησε, αντίθετα με τη σοβαρή δημοσιογραφία που από κάτι τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης πελατών χρεοκοπεί). 

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου