Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

. ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "συνιστώσες" ΕΡΤ και Αρβανίτης "Στο Κόκκινο" .

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο στόχαστρο ο Αρβανίτης για τη συνέντευξη με τον Λαφαζάνη

Θύελλα σε ΣΥΡΙΖΑ
για ΕΡΤ - "Κόκκινο 105,5"

Μεγάλες φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την κατάσταση στην ΕΡΤ όσο και για τον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ιδιαίτερα για τον διευθυντή του, Κώστα Αρβανίτη. 

Στην Κουμουνδούρου έχουν εκνευριστεί μαζί του γιατί την περασμένη Πέμπτη, παραμονές των εκλογών, είχε επί μία ώρα στο στούντιο του σταθμού τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και μάλιστα έκανε μαζί του μια συνέντευξη όχι από αυτές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα σκληρές.

Η ώρα δε που επελέγη (9 με 10 το πρωί) θεωρείται «φιλέτο» για το ραδιόφωνο, ενώ και η συγκυρία της ημέρας, που ήταν τόσο κοντά στις εκλογές, παραξένεψε πολύ κόσμο.

«Αν ο Λαφαζάνης έπαιρνε 3,01% κι έμπαινε στη Βουλή, ο Αρβανίτης θα είχε σοβαρό θέμα», λέει στο «S» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην κομματική οργάνωση των δημοσιογράφων, στην οποία ο Κώστας Αρβανίτης δεν χαίρει και πολύ μεγάλης εκτίμησης.

Έτσι κι αλλιώς, ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός, παρά το αβαντάρισμα από ένα κόμμα της τάξης του 35%, δεν καταφέρνει να καταγράψει ποσοστά ακροαματικότητας που θα ήθελαν στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών συναδέλφων, αλλά και μερίδας της ηγετικής ομάδας.

ΧΑΩΔΗΣ

Το άλλο μεγάλο ζήτημα στην Κουμουνδούρου είναι η ΕΡΤ, όπου η χαώδης κατάσταση που επικρατεί κατεγράφη και από ένα πολύ γνωστό στέλεχος του κόμματος, τον δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος προσκλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με παρουσιαστή τον Αντώνη Αλαφογιώργο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, καθώς μετά από μιάμιση ώρα που δεν του δόθηκε ο λόγος έγινε έξω φρενών.

Σε κείμενο που ανήρτησε στον προσωπικό του διαδικτυακό τόπο, έγραψε μερικές μέρες μετά για το περιστατικό, αλλά και για τη δημόσια τηλεόραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. συνολικότερα:

«...Προσπάθησα να πω τηλεγραφικά στην προχθεσινή εκλογική βραδιά της ΕΡΤ, μετά από 90 λεπτά σιωπηρής αναμονής στο στούντιο. Διακόπηκα σχεδόν αμέσως και απρεπώς από τον παρουσιαστή του καναλιού, κ. Αλαφογιώργο, ενώ οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων είχαν πολύ περισσότερο χρόνο να αναπτύξουν, χωρίς παρεμβολές, τις απόψεις τους.

Αποφάσισα να αποχωρήσω. Άλλωστε αυτές οι εκλογικές βραδιές στα διάφορα κανάλια, που μοιάζουν μεταξύ τους σαν δυο σταγόνες νερό, προσφέρουν όλο και λιγότερη ενημέρωση (σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που η τύχη της κρέμεται κυριολεκτικά από τις εξελίξεις στην Ευρώπη, δεν έγινε πουθενά καμιά σοβαρή αναφορά στην ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογικών αποτελεσμάτων).

Αναρωτιέται όμως κανείς πώς η διοίκηση της ΕΡΤ, που κάνει προσπάθειες βελτίωσης του ενημερωτικού προφίλ του σταθμού, αναθέτει καθήκοντα σε παρουσιαστές που είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιας σημασίας πολιτικά γεγονότα και διακατέχονται από πολιτικά ή άλλα συμπλέγματα».


Παράλληλα, ανοιχτή πληγή εξακολουθεί να αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ και η ERT Open, παρά τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννη.

«Έχει αφεθεί η ΕΡΤ να διοικείται ουσιαστικά από τους ανθρώπους της ERT Open», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ και προσωπικά τον κ. Καλφαγιάννη, που θεωρούν ότι έχει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα εκεί, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τον βάλει στην άκρη.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο οποίος θεωρείται προστατευόμενος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου