Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

... Όμιλος Καθημερινής - σωσίβιο από τον ναυτιλιακό κλάδο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ναυτιλία ξανασώζει
την "Καθημερινή ΑΕ"

Τα έσοδα από τη διαφήμιση βυθίστηκαν, αλλά η ναυτιλία διέσωσε την πορεία του Ομίλου της Καθημερινής.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το α΄ εξάμηνο του 2015 ανήλθε σε 36,94 εκατ. ευρώ, με αύξηση 22,35% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η αύξηση αυτή οφείλεται στον κύκλο εργασιών του ναυτιλιακού κλάδου, που ανήλθε σε 18,06 εκατ. ευρώ από 10,40 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το ύψος των κερδών την τρέχουσα περίοδο ανήλθε σε 1,61 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,03 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ειδικότερα, τα έσοδα από διαφημίσεις των έντυπων εκδόσεων και του διαδικτύου παρουσίασαν σημαντική υστέρηση, υποχωρώντας σε 4,62 εκατ. ευρώ από 6,32 εκατ. ευρώ την περυσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις εφημερίδων, περιοδικών και προσφορών παρέμειναν σταθερές, στα 10,06 εκατ. ευρώ έναντι 10,17 εκατ. ευρώ την περυσινή περίοδο.

Στον τομέα των εκτυπώσεων οι πωλήσεις προς τρίτους παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 26,87% και ανήλθαν σε 3,81 εκατ. ευρώ έναντι 3 εκατ. ευρώ την περυσινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται πως η Καθημερινή ΑΕ βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Χρηματιστηρίου. Στις 21 Ιανουαρίου η θυγατρική της, "Καθημερινές Εκδόσεις", συνήψε ομολογιακό δάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ με τις τράπεζες Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Alpha, με ενυπόθηκες εγγυήσεις επί ακινήτων.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου