Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

... ο ΠΣΑΤ, οι άνεργοι αθλητικογράφοι και οι "εργολάβοι" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κι όμως, υπάρχει θέμα...
Αντώνης Κατσαρός:
«Ο ΠΣΑΤ μας χαρακτηρίζει… εργολάβους»
Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για "Ελεύθερο Τύπο", "Δημοκρατία" κ.λπ.

«Ο ΠΣΑΤ χαρακτηρίζει όσους εργαζόμαστε στο Πάμε Σπορ εργολάβους», είπε με ειρωνική διάθεση – και… εκτός θέματος – ο Αντώνης Κατσαρός, ένα από τα στελέχη του pamesports.gr, στην αθλητική εκπομπή του Real FM το βράδυ του Σαββάτου.

Ήταν αιχμή για την επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου προς την ΕΣΗΕΑ με την οποία ζητείται η παρέμβαση της Ένωσης για το φαινόμενο της κατάργησης αθλητικών τμημάτων στις πολιτικές εφημερίδες, όπως έγινε πρόσφατα και με τον Ελεύθερο Τύπο, «και την ανάθεση έκδοσής τους σε πρόθυμους ΄΄εργολάβους΄΄ ενημέρωσης».

Η ανακοίνωση:

«Ο ΠΣΑΤ από την πρώτη στιγμή που η εργοδοσία της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" αποφάσισε να καταργήσει το αθλητικό της τμήμα παρακολουθεί στενά την υπόθεση αυτή, συνεχίζει να το πράττει και για το λόγο αυτό μετά την επιστολή που απέστειλε στην ΕΣΗΕΑ στις 27 Αυγούστου 2015 επανέρχεται με νέα επιστολή την οποία κοινοποιεί στην ΠΟΕΣΥ αλλά και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ και η οποία έχει ως εξής:

’’Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

Δια της παρούσης επιστολής θα θέλαμε να επανέλθουμε, να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και να ζητήσουμε την εκ νέου παρέμβασή σας, για το θέμα που όπως σας περιγράψαμε αναλυτικά στην προηγούμενη επιστολή μας (27/08/2015 με αρ. πρωτ. 268) τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στον αθλητικό Τύπο. Πρόκειται για την κατάργηση αθλητικών τμημάτων πολιτικών εφημερίδων και την ανάθεση έκδοσή τους σε πρόθυμους «εργολάβους» ενημέρωσης.

Το φαινόμενο αυτό έλαβε χώρα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με την εξοργιστική απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας να στείλουν στην ανεργία το σύνολο των 19 συναδέλφων του αθλητικού τμήματος και να αναθέσουν την καθημερινή του έκδοση, όπως και του περιοδικού του στοιχήματος, σε άλλα Μέσα Όλα αυτά που σας περιγράφουμε δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά στον αθλητικό Τύπο. Προηγήθηκαν οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso».

Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα της ανάθεσης της έκδοσης των αθλητικών τμημάτων εφημερίδων υπεργολαβικά τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις και ίσως και να επεκταθεί και πέραν του αθλητικού ρεπορτάζ ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια."


Από τον ΠΣΑΤ».
---
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου