Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

... χάος στα ΜΜΕ - με την ανοχή των πρόθυμων της ΕΣΗΕΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το θράσος του Λιακουνάκου,
η «Αλληλεγγύη» στο κανάλι της Κάντζας
και απλήρωτοι οι άνεργοι

Βαριά ονόματα της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ, δεσπόζουν και σε λίστες υποθέσεων (εξοπλιστικά, ταμιευτήριο κλπ) . Οδηγούνται σε εκκαθάριση από την Δικαιοσύνη.

Το πάρτι όμως της διαπλοκής καλά κρατεί. Σε εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, η εργοδοτική ασυδοσία, με όπλο τις μνημονιακές πολιτικές, δεν αφήνει τίποτα όρθιο με απολύσεις εργαζομένων, απλήρωτους και ανασφάλιστους.

# Στο MEGA πραγματοποιείται στις 3 το μεσημέρι, γενική συνέλευση εργαζομένων, μετά την ανακοίνωση για νέες μειώσεις μισθών και άλλα που ακολουθούν.

# Στο ΔΟΛ από χθες χρωστούν στους εργαζόμενους άλλους δύο μισθούς και αυτούς κουτσουρεμένους.

# Στον ΠΗΓΑΣΟ δεν φτάνει που χρωστάνε δύο μισθούς πετσοκομμένους άρχισαν απολύσεις και στην "Ημερησία".

# Στο STAR, στη REALNews τις μειώσεις εδώ τις έκαναν γαργάρα και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

# Εφημερίδες χωρίς συντάκτες και με ύλη που θα «μαγειρεύεται» σε newsrooms εργολάβων, είναι το σχέδιο που βάζουν μπροστά εκδότες και καναλάρχες για ενημέρωση - φασόν. Πρεμιέρα ήταν η πρακτική που ξεκίνησε από τον «Ελεύθερο Τύπο». Άρχισε με τους αθλητικούς συντάκτες και ακολούθησαν απολύσεις και κολοβές αποζημιώσεις με γραμμάτια.

Προκαλεί το θράσος Λιακουνάκου, o oποίος με ανακοίνωσή του, θυμήθηκε ξαφνικά να επικαλεστεί τους εργαζόμενους των εταιριών του, για να εξασφαλίσει ευνοϊκή απόφαση από την Δικαιοσύνη. Δεν δίστασε όμως να προχωρήσει σε αίτηση πτώχευσης για το «Κέρδος», ώστε να γλυτώσει όσα οφείλει στους δημοσιογράφους.  Το Δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημά του, επειδή οι συνάδελφοι είναι απλήρωτοι από τις αρχές του 2013..!
# Στον ALPHA και στον ANT1, οι συνάδελφοι αντιμέτωποι με εργοδοτικό bullying, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν νέες μειώσεις στις αποδοχές τους, έστω και αν απ' αυτά που παίρνουν ξοδεύουν ένα μισθό το χρόνο οδοιπορικά, για να πληρώνουν το "δρόμο" του Μπόμπολα.
Στο κανάλι της Κάντζας όμως υπάρχουν και τα ρέστα από την «Αλληλεγγύη» (η ΜΚΟ της Εκκλησίας που βαφτίστηκε «Αποστολή» μήπως και χαθούν τα ίχνη από τα χαλασμένα κοτόπουλα). Ο πατήρ-Δημήτριος της «Αλληλεγγύης», όταν δεν φοράει τα ράσα, διευθύνει, λέει, το κανάλι του Κοντομηνά.
Ο φάκελος όμως της "Αλληλεγγύης", με τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, είναι ανοιχτός...

# Όπως επίσης και ο λογαριασμός 164.000 ευρώ, που πληρώθηκε μέσα στο καλοκαίρι για έργα βιτρίνας στον 7ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με τις σπατάλες χιλιάδων ευρώ στην φιέστα για τα 100 χρόνια.

Που να περισσέψουν λεφτά για τους ανέργους, που πήραν μέρος στα σεμινάρια και για δέματα που έστελνε η Αρχιεπισκοπή και όλως περιέργως, τα έκοψε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
πηγή: http://styx.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου