Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

... οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία δείχνουν το δρόμο ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία
είναι αποφασισμένοι
να επιβάλλουν το δίκιο τους

Το Δ.Σ. χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην χθεσινή απεργία και ιδιαίτερα αυτούς που ξενύχτησαν, δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και αυτούς που για πρώτη φορά αποφάσισαν να κάνουν το βήμα και να σταθούν δίπλα στους απεργούς συναδέλφους.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της «ΕΥΡΩΠΗΣ» που κατέφυγε στα δικαστήρια για να κηρύξει παράνομη την απεργία μας. Και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη αποφάσισε: Η απεργία είναι παράνομη γιατί τα πρακτορεία είναι «επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου». Ως εκ τούτου δεν αναγγέλθηκε έγκαιρα στον εργοδότη, όπως προβλέπεται. Η ταξική δικαιοσύνη λοιπόν κατάταξε τη διακίνηση του Τύπου σε έργο ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών της κοινωνίας. Αν δεν διαβάσουμε εφημερίδα μια μέρα δηλαδή, μπορεί και να κινδυνεύσει η ζωή μας!!!

Οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω όταν διεκδικούμε το δίκιο μας. Αυτό πράξαμε και στα πρακτορεία. Η μαζικότατη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν η καλύτερη απάντηση στις εταιρείες και στα νομικά τους τερτίπια, αλλά και στα πρόθυμα και κάθε λογής παπαγαλάκια τους που ξαμολύθηκαν και πάλι για να εκβιάσουν, τρομοκρατήσουν ή να «λογικέψουν» τους απεργούς. Τους λέμε καθαρά και να το πάρουν απόφαση: Δεν φοβόμαστε, είμαστε ενωμένοι, θα επιβάλλουμε το δίκιο μας!!!

Η απεργία αυτή ήταν ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της συσπείρωσης και της καλύτερης οργάνωσης του αγώνα μας. Είναι ακριβή παρακαταθήκη που θα φανεί ακόμα πιο έντονα στις επόμενες κινήσεις μας. Μας έδειξε ξεκάθαρα ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι καμία δικαστική απόφαση δεν τους σταματάει, δεν «πιάνουν» οι «συμβουλές» από κανένα εργοδοτικό τσιράκι.


Ιδιαίτερα πρέπει να σταθούμε στην έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξαν οι συνάδελφοι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τη φυσική τους παρουσία στην περιφρούρηση της απεργίας. Δίπλα μας ήταν οι Λιθογράφοι, οι Χαρτεργάτες, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, αλλά και αντιπροσωπεία από την Ε.Γ. του ΠΑΜΕ. Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργάτες είναι ισχυρότατο όπλο απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, το χρησιμοποιούμε και θα συνεχίσουμε.

Τέλος, έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρουμε ότι την αγωγή που άσκησε η «ΕΥΡΩΠΗ» κατά της απεργίας μας, στήριξαν νομικά και οι εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία» και αυτές συμφερόντων Μπόμπολα. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση αναφέρουμε την κίνηση του «Ριζοσπάστη» που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί στην απεργία μας και δεν θα τυπωθεί ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι εκδότες. Ο «Ριζοσπάστης» πιστός στο ταξικό του καθήκον είναι η μοναδική εφημερίδα που κάλυψε δημοσιογραφικά την απεργία μας.

Ο αγώνας μας έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιτίθεται και στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να φέρει νέο νόμο για τα εργασιακά, νέο συνδικαλιστικό νόμο που ουσιαστικά θα απαγορεύει τις απεργίες, νέο νόμο για το ασφαλιστικό που μειώνει τις συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας. Είναι δηλαδή η εφαρμογή του 3ου μνημονίου που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι – ΑΝΕΛ. Θα συντονίσουμε τα βήματά μας με το ταξικό εργατικό κίνημα. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα αποφασίσει τα βήματα που θα ακολουθήσουν. Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς για να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου