Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

... μειώσεις μισθών MEGA - μιλάνε και για "στημένο παιχνίδι" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Γιατί ακυρώθηκε ανεξήγητα η νέα Γ.Σ.
Σκέψη να αποφασίσουν με κάλπες
οι εργαζόμενοι του MEGA

Αλληλοκατηγορίες για την ακύρωση της προγραμματισμένης συνέλευσης της Τετάρτης - Άτυπη συγκέντρωσης στην αίθουσα σύνταξης του 6ου ορόφου

Ακυρώθηκε η νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του MEGA που είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης (στις 3 όπως και η προηγούμενη), κάτι που προκάλεσε αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε δημοσιογράφους και διοικητικούς για την ευθύνη της ακύρωσης και με τους τεχνικούς να κάνουν λόγο για στημένο παιχνίδι από κάποιους. Είναι προφανές ότι η ακύρωση της Γ.Σ. απέτρεψε την πιθανότητα νέας στάσης εργασίας που θα αποτελούσε ένα ακόμα πλήγμα στο ενημερωτικό προφίλ του καναλιού, καθώς θα απουσίαζε από την κάλυψη των προγραμματικών δηλώσαν της κυβέρνησης στη Βουλή. Έγινε, πάντως, άτυπη συγκέντρωση των εργαζομένων στον αίθουσα σύνταξης, στον έκτο όροφο, όπου υπήρξαν διαφωνίες για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και η οποία άρχισε να διαφαίνεται ότι δεν είναι ενιαία.

Γίνεται πλέον λόγος από ένας μέρος των εργαζομένων, για διαπραγμάτευση με την εργοδοσία προς την κατεύθυνση του περιορισμού των μειώσεων που έχουν προταθεί (ανακοινωθεί στην ουσία) από τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Πεφάνη.

Δεν έλειψαν (μαζί με την ανταλλαγή απόψεων) κάποιες αντεγκλήσεις μεταξύ συναδέλφων, κάτι που θυμίζει τη διάσπαση του «μετώπου» σε παλαιότερες εργασιακές κρίσεις στο κανάλι. Στην άτυπη συγκέντρωση του 6ου ορόφου τέθηκε και ένα ενδιαφέρον θέμα: για τη λήψη της όποιας απόφασης να γίνει μυστική ψηφοφορία, με κάλπη, ώστε να αποφευχθούν στη συνέχεια διχόνοιες και αντιπαραθέσεις που θα βάλουν σε δοκιμασία τις σχέσεις των εργαζομένων. Στην πρόταση για κάλπη συμφώνησαν και συνάδελφοι που σε άλλα θέματα διαφωνούσαν.

Η Πέμπτη αναμένεται να είναι ουσιώδης ως προς τις εξελίξεις και την τελική στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι του MEGA.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου