Τρίτη 3 Μαΐου 2016

... οι "επιστροφές", τα "μαύρα" και οι Ενώσεις στα ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Οι Ενώσεις στα ΜΜΕ δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν...

Τα χαμένα “μαύρα” χρήματα των επιστροφών


Όλοι, γνωρίζουν πως το μεγάλο σκάνδαλο των κρυφών εσόδων και του πολιτικού χρήματος που διακινήθηκε είναι αυτό των «επιστροφών». Κανείς δεν ξέρει τα ποσά που χάθηκαν και τι έγιναν οι οφειλές των εταιρειών που έκλεισαν ούτε πώς χρηματοδοτήθηκαν οι νέες, που ιδρύθηκαν με μετόχους συγγενείς ή τρίτα πρόσωπα. Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε έχει, άραγε, καταλήξει κάπου; Το αγγελιόσημο κόπηκε εύκολα. Με το μαύρο χρήμα (με τις σακούλες) των επιστροφών στα ΜΜΕ, τι συμβαίνει;
Η αλλαγή του καθεστώτος των επιστροφών.
Η σχετική διάταξη έχει "παγώσει" ως την 1η Ιουλίου 2016.
Τα ίδια τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών και οι μέτοχοι των εταιρειών είχαν τοποθετηθεί δημοσίως για τον παραλογισμό που είχε δημιουργηθεί. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος στο «Marketing Week» (7/2/2011), σε συζήτηση με τους διαφημιστές, δήλωνε: «Πρέπει να δούμε πού πάσχει το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, γιατί ξέφυγε και πού η δημιουργία έδωσε τη θέση της περισσότερο στη χρηματοοικονομική διαχείριση. Πού οι ρόλοι στρεβλώθηκαν και πού η βουλιμία, πολλές φορές, υποκατέστησε τη λογική». «Θα ήθελα να προσθέσω στη λέξη βουλιμία που ακούστηκε τη λέξη απληστία. Από όλες τις πλευρές», συμπλήρωνε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Όσοι, λοιπόν, υπερθεμάτισαν στην κυβέρνηση για το «πρόβλημα του αγγελιοσήμου» ξέχασαν να εξηγήσουν τα κόλπα των «επιστροφών» του μαύρου χρήματος, που συνδέονται ευθέως με τις μετρήσεις. Η κυβέρνηση έχει μια ευκαιρία, εν όψει της υποχρέωσης για ρύθμιση του καθεστώτος των «επιστροφών» έως την 1η Ιουλίου 2016, όχι απλώς να διορθώσει την κατάσταση, αλλά να ακολουθήσει τη ροή του χρήματος και να βρεθεί μπροστά σε εκπλήξεις.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου