Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Μήπως ήταν καλύτερα με το αγγελιόσημο;

@ Διαφημιστές και διαφημιζόμενοι πίεσαν για την κατάργησή του και το πέτυχαν επί ΣΥΡΙΖΑ!

@ …Πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Υποσχόμενοι στα media πως θα ανέβουν τα έσοδα τους.

@ Το αποτέλεσμα είναι πως το ποσοστό του αγγελιοσήμου (21,5%) απλώς …χάθηκε

@ Οι περισσότεροι, πλέον, παραδέχονται, πως ήταν λάθος η κατάργηση του αγγελιοσήμου.

@ Το ταμείο είναι υπό κατάρρευση, ή καλύτερα υπό εξαφάνιση. Προοπτική συντάξεων δεν υπάρχει, ενώ οι εργοδότες επιβαρύνθηκαν με εισφορές και φόρους.

@ Οι δε εργαζόμενοι (όσοι είναι ασφαλισμένοι) γνωρίζουν πως οι εισφορές τους πάνε χαμένες.

@ Οι ανασφάλιστοι είναι κυριολεκτικά στο δρόμο. Μαθαίνουμε μάλιστα, πως ορισμένοι …”Καρδινάλιοι” κόβουν τα αιτήματα των …καρκινοπαθών για ασφαλιστική κάλυψη, όπως φυσικά και την προστασία των παιδιών!

@ Στις δε συσκέψεις για το μέλλον του Ταμείου και την επιστροφή του αγγελιοσήμουυ μέσω του ειδικού φόρου τηλεόρασης, η ΕΙΤΗΣΕΕ εμφανίζεται να εκπροσωπεί και τη συνδρομητική τηλεόραση και την ΕΡΤ(!) μεταφέροντας τους το κόστος της επιβάρυνσης.

@ Οι δε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι είναι περίπου εκσταστασιασμένοι από την πρόταση που πηγαινοέρχεται στα διάφορα γραφεία, των “μυημένων”

@ Και βλέποντας το πρόβλημα, η ΕΙΤΗΣΕΕ θέλει να παντρέψει το πρόβλημα που δημιούργησαν οι διαφημιστές, με τις άδειες, ώστε να υπάρξει και άλλη καθυστέρηση.

@ Η κυβέρνηση κινδυνεύει να υποπέσει σε δεύτερο σφάλμα και χρειάζεται πρώτα από όλα να περιγράψει το πρόβλημα. Μετά να προσέλθουν στο διάλογο, όλοι οι ενδιαφερόμενοι και όχι οι μισοί.

@ Το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και τον πλουραλισμό είναι θεμελιώδες για τη λειτουργία της δημοκρατίας και υπερβαίνει τις αξιώσεις των διαφημιστών και των διαφημιζομένων (που κάνουν ωραίες δουλειές στο Internet μέσω Κύπρου) υπέρ του ανταγωνισμού.

@ Το αγγελιόσημο με άλλο ποσοστό, σίγουρα υψηλότερα από το “ψίχουλο” του 4% που προτείνεται σήμερα, μπορεί να επιστρέψει και να αφορά το σύνολο των Μέσων, σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και Internet.

@ Ίσως, η λύση να είναι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

@ Και, τότε θα βγουν …λαγοί και από τη φοροδιαφυγή, μικρών και μεγάλων!

@ Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να βρεθεί μια μεταβατική λύση στην υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ και να μην συζητηθούν όλα “στην τούρλα του Σαββάτου”.

@ Στο MEGA το παιχνίδι είναι στα χέρια των τραπεζών και τα πάντα θα κριθούν από την …αλαζονεία τους.

@ Η λογική τους που λέει πως κλείνουμε το μαγαζί για να πάρουμε μπροστά όσα μπορούμε, είναι λανθασμένη.

@ Και δύσκολα θα μπορέσουν να εξηγήσουν, πως μπορεί να κλείσει μια επιχείρηση με γεμάτο ταμείο.

@ Μαθαίνουμε πως στην ΕΡΤ, σε σύσκεψη που έγινε με την παρουσία των διευθυντών ραδιοφώνου ορισμένοι αποδοκίμαζαν την απόφαση της διοίκησης να επανεκδώσει τη “Ραδιοτηλεόραση” κάνοντας επικριτικές -ως και προσβλητικέςπ0 αναφορές στο πρόσωπο του Β. Κωστόπουλου.

@ Το ωραίο είναι πως συμμετέχουν και τα παιδιά της ΝΕΡΙΤ σε αυτές τις καταστάσεις και οι μετέπειτα που ανέλαβαν ευθύνες, με τα γνωστά αποτελέσματα…

@ Ενώ μαθαίνουμε, ακόμη, πως υπήρχε απόφαση ομάδας δημοσιογράφων που διαχειρίστηκαν τις τύχες της ΕΡΤ, για να μην επανακυκλοφορήσει η “Ραδιοτηλεόραση”!

@ Σύμπτωση απόψεων με Σαμαρά-Βενιζέλο Κεδίκογλου και Στουρνάρα…

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου