Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Τα Παραπολιτικά για τον 105.5 Στο Κόκκινο και μία διάψευση

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μειώσεις ζητήθηκαν,
ανταπόκριση δεν υπήρξε...


Διαβάζουμε στο e-tetRadio:


Ενα δημοσίευμα για τις μειώσεις μισθών στο ραδιόφωνο της Αριστεράς που, όπως φαίνεται, δεν έχει και μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.

Το δημοσίευμα ήταν στο Secret στα Παραπολιτικά, στη Media-ακή στήλη, μία στήλη που είναι καρατσεκαρισμένο πως πολλές φορές δεν πέφτει και τόσο μέσα στις ειδήσεις που δημοσιεύει. Η διάψευση εστάλη από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στον «105.5 Στο Κόκκινο», Μπούλικα Μιχαλοπούλου και, λογικά, θα δημοσιευτεί το επόμενο Σάββατο.

Μας εντυπωσιάζουν πάντως με μερικά... ρεπορτάζ: αρκεί ένα τηλέφωνο για να μάθεις την αλήθεια. Δεν το κάνουν ούτε καν αυτό;

Ιδού τι έγραψαν τα Παραπολιτικά:

Το τελεσίγραφο που έφτασε στους δηµοσιογράφους, τους τεχνικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ραδιοφωνικού σταθµού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» φαίνεται ότι έχει τα πρώτα αποτελέσµατα. Οπως πληροφορείται το «S», ήδη κάποιοι από τους εργαζοµένους ενηµέρωσαν τον πρόεδρο του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, Κώστα Νικόλτσιο (φωτό), ότι αποδέχονται την υπογραφή ατοµικών συµβάσεων µε περικοπές 20% σε αποδοχές πάνω από 750 ευρώ.
Αντίθετα, δεν υπάρχουν έως τώρα αρνητικές απαντήσεις, αλλά µόνο ένας αριθµός εργαζοµένων που µέχρι στιγµής δεν έχουν διαµηνύσει τι σκέφτονται να κάνουν.
Στην Κουµουνδούρου εκτιµούν ότι αυτό το «σπάσιµο» του µετώπου των εργαζοµένων θα οδηγήσει σε συµφωνία µε τη συντριπτική πλειονότητα δηµοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών και αυτό ενδεχοµένως θα αποτρέψει τις απολύσεις, που και για πολιτικούς λόγους θα ήθελαν να αποφύγουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αµέσως µετά την Πρωτοχρονιά αναµένεται να υπάρχει πιο καλή εικόνα για τις προθέσεις τους, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο για ενιαίο δίκτυο υποδοχής ειδήσεων µε την «Αυγή» αλλά και µε την ιστοσελίδα «leſt .gr».

Και ιδού και η απάντηση από την Μπούλικα Μιχαλοπούλου:

Συνήθως, επιστρατεύουμε τη φαντασία μας για να δημιουργήσουμε αληθοφανή μυθεύματα την Πρωταπριλιά. Προφανώς ο "πληροφοριοδότης" σας για το κείμενο στην ιστοσελίδα σας την πρώτη Ιανουαρίου της νέας χρονιάς, σχετικά με τα τεκταινόμενα στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5", δεν μπορούσε να περιμένει...
Με έκπληξη διάβασα ότι δεν υπάρχουν, έως τώρα, αρνητικές απαντήσεις στο τελεσίγραφο για μειώσεις 20% στους μισθούς των εργαζομένων πάνω από 750 ευρώ, τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων, έχει απαντήσει αρνητικά και με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων έχει επιστρέψει το εκβιαστικό τελεσίγραφο (μειώσεις μισθών ή απολύσεις) ως απαράδεκτο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, αυτοί που έχουν δηλώσει πρόθεση να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας υπολείπονται των δαχτύλων του ενός χεριού. Ουδέν πιο ανυπόστατο από το "μόνο ένας αριθμός (ποιός αριθμός άραγε;) εργαζομένων δεν έχουν διαμηνύσει μέχρι στιγμής τι σκέφτονται να κάνουν". Εύσημα παραδοξότητας διεκδικεί το γεγονός ότι η απροθυμία της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων ακόμη και να προσέλθουν στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου εκλαμβάνεται ως αμφιταλάντευση. Ευσεβείς πόθοι που παρουσιάζονται ως τεκμήρια...
Και, αλήθεια, αν δεν υπάρχουν αρνητικές απαντήσεις στις προτάσεις για μειώσεις των μισθών, τι νόημα έχει η αναγραφόμενη ως εκτίμηση της Κουμουνδούρου για "σπάσιμο" του μετώπου των εργαζομένων;
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και με βάση την δημοσιογραφική δεοντολογία, ζητώ την δημοσίευση της απάντησης μου στην ιστοσελίδα σας με τη βεβαιότητα ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου