Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Για τα χρονίζοντα προβλήματα στην ΕΡΤ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απόφαση συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ


Η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) Δευτέρα 29 Ιανουαρίου παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ( Γ.Γ. Σταύρου Καπάκου και Α΄ αντιπρ. Άριας Αγάτσα), καθώς και της νομικής συμβούλου της Ενωσης, Χρ.Σαλαβράκου, συζήτησε τα χρονίζοντα προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

– Όσον αφορά στο θέμα του οργανογράμματος της επιχείρησης, θεωρούμε ότι δεν νοείται τελικό σχέδιο χωρίς να έχει διατυπωθεί η γνώμη των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Η διαβούλευση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις ενός ολοκληρωμένου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικου οργανισμού βάσει των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Η διαβούλευση θα πρέπει να είναι συμμετοχική, διαφανής και αδιάβλητη χωρίς σκοπιμότητες και μακριά από μικρό-συνδικαλιστικά και άλλα συμφέροντα. Μόνος γνώμονας θα πρέπει να είναι η διαρκής βελτίωση του παραγόμενου έργου και η αξιοποίηση του δυναμικού της ΕΡΤ.

Ανάλογα ισχύουν προφανώς και για το θέμα του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού.

– Για την υπογραφή Συλλογικής Συμβασης Εργασίας ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους και τα μέλη του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με τη Διοίκηση αλλά και από συναδέλφους- δημοσιογράφους των περιφερειακών σταθμών για τη λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, επαναλάβαμε την αναγκαιότητα να λυθούν – επιτέλους και με τη συνδρομή της ΕΣΗΕΑ – οι εκκρεμότητες σχετικά με την υπογραφή της ΚΥΑ για τους συμψηφισμούς της διετίας 2013 – 2015, την καταβολή των δεδουλευμένων από τον Νοέμβριο του 2012 εως τον Μάιο του 2013 και της εκλογής του εκπροσώπου των δημοσιογράφων στο Δ.Σ της ΕΡΤ.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου