Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

«Πρωταθλητής» και διεθνιστής έστω και... κατά λάθος

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Η Ελλάδα είναι κόκκινη"


Με ένα διεθνιστικό μήνυμα η εφημερίδα «Πρωταθλητής» σπάει τα στεγανά της σκέψης έστω κι αν η αρχική δημοσιογραφική στόχευση δεν είχε καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.

Αλλιώς υπολογίζονται καμιά φορά τα πράγματα και αλλιώς η έκβαση τα ορίζει. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται οι ιθύνοντες της εφημερίδας «Πρωταθλητής», οι οποίοι στην προσπάθειά τους να συνθέσουν ένα προπαγανδιστικό κράμα που θα εμπεριέχει μπόλικο συλλαλητήριο, λίγο από κατευθυνόμενα πολιτικοποιημένο οπαδιλίκι και μια πινελιά από τη νίκη του Ολυμπιακού με τη Ξάνθη, εν τέλει κατέληξαν σε ένα διεθνιστικό μήνυμα που ουδεμία σχέση έχει με τους αρχικούς σκοπούς.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, που σκόραρε δύο φορές απέναντι στην ακριτική ομάδα, πανηγυρίζει μπροστά από το πλήθος που κατέκλυσε τη Θεσσαλονίκη για να υπερασπιστεί το μακεδονικό μονοπώλιο. Δηλαδή, ένας σιίτης Ιρανός μπαίνει σε πρώτο πλάνο, ενώ φόντο έχει τους χιλιάδες επηρμένους χριστιανούς που τους συνέδεσε κινηματικά η ανιστόρητη αρχαιολαγνεία. «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ», είναι ο κύριος τίτλος του σουρεαλιστικού πρωτοσέλιδου και ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε το δόγμα No Politica...

Όπως και να έχει, το διεθνιστικό αποτέλεσμα είναι που μετράει!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου