Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

... και ο Βρυώνης στο παιχνίδι με το "E Channel" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποια είναι η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»
που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια
(μαζί με τους γνωστούς)


Εξι τελικά οι ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες, οι πέντε δεδομένοι συν ένας ακόμα που εμφανίστηκε 45 λεπτά πριν τη λήξη της διορίας. 

Μαζί με την Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. (ΣΚΑΪ) που κατέθεσε πρώτη αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, σήμερα στην τελευταία μέρα της υποβολής τους το κατώφλι του ΕΣΡ πέρασαν και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Antenna TV A.E. (ANT1), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha), Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (Epsilon) και Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star).

Αίτηση για άδεια εθνικής εμβέλειας ωστόσο, κατέθεσε και η Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. με διακριτικό τίτλο «E Channel». Πρόκειται για μια νεοσύστατη εταιρεία, η οποία καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ μόλις στις 2 Ιανουαρίου, διαθέτοντας αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 6.630.000 ευρώ που εν συνεχεία ανέβηκε στα 8.030.200 ευρώ. 


Δεν ξέρουμε αν πίσω από αυτό το εταιρικό σχήμα βρίσκεται ο Φίλιππος Βρυώνης. Ωστόσο πέρα από τον Μάκη Γιομπαζολιά (πρόεδρος) που ήταν και ο εκπρόσωπος της «Τηλεοπτικής Ελληνικής» στο ΕΣΡ, στο ΔΣ της ως μέλος βρίσκεται και ένα ακόμα πρόσωπο που ήταν μέλος στην «Ραδιοτηλεοπτική», μέχρι που ανέλαβε τον πλήρη έλεγχό της ο Ιβάν Σαββίδης. Σημείωση: από την Τράπεζα Αττικής προέρχεται η εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.».

Από τα υπάρχοντα κανάλια εθνικής εμβέλειας εκτός διεκδίκησης τέθηκαν το Mega και το ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη που πρέπει να κλείσουν υποχρεωτικά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η 7η άδεια παραμένει κενή και θα έχουμε επαναπροκήρυξη το επόμενο διάστημα. Μπορεί, δηλαδή, κάποιος να προσέλθει αργότερα μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις τρεις θεματικές (πάντα, πανελλαδικές) άδειες. Αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί 7ος ενδιαφερόμενος η συγκεκριμένη αδιάθετη άδεια, θα μετατραπεί από Γενικού Περιεχομένου σε Θεματική.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, «στην περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος ή μικρότερος του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, κάθε ένας από αυτούς ανακηρύσσεται αυτοδικαίως προσωρινός υπερθεματιστής για τη χορήγηση μίας άδειας στην ορισθείσα τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Τυχόν εναπομένουσες άδειες επαναπροκηρύσσονται υποχρεωτικά από το Ε.Σ.Ρ. με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία αδειών, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο Ε.Σ.Ρ. σχετικής αίτησης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του παραπάνω χρονικού ορίου, τυχόν εναπομένουσες άδειες αποδεσμεύονται για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου