Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

"Σεξουαλική παρενόχληση" εν Αθήναις - πολιτικοί, ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιος πολιτικός την «έπεσε» στην Έλλη;


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ «ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΟΜΙΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ» – ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΑ ΠΑΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Ο ιός των αναδρομικών καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις παλαιών εποχών έκανε άλμα και πέρασε τον Ατλαντικό –έφτασε στην Αθήνα. Εντάξει, όχι με την αποκάλυψη των ονομάτων των ερωτύλων, αλλά, τουλάχιστον, με υπόδειξη του χώρου δράσης τους. Το βράδυ της Πέμπτης ο Αντώνης Σρόιτερ στην Αυτοψία του Alpha, παρουσιάζει τέσσερις Ελληνίδες που θα μιλήσουν για το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό τους τομέα (κάθε μία είναι από διαφορετικό κλάδο). Ανάμεσά τους η Έλλη Στάη, η δημοσιογράφος με τα ωραία εμβληματικά μάτια που έγιναν ακόμα και τίτλος εκπομπής.

Ωστόσο, αναφέροντας μια παλιά εικόνα από τον επαγγελματικό της χώρο, κάνει λόγο για άλλο μέρος του σώματός της. Στην πρώτη της εφημερίδα, όπως είπε, καθώς περνούσε άκουγε τον ήχο των σχολίων των συναδέλφων για το σωματότυπό της και για ένα συγκεκριμένο –προφανές– σημείο, που κοιτάνε συνήθως όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι άντρες: «Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πω τι ακριβώς άκουγα, μία λέξη άκουγα. Άστο τώρα…». «Από τι αρχίζει;» την ερωτά ο Σρόιτερ. «Από όμικρον –όμικρον στην καθαρεύουσα…». Και μετά το είπε καθαρά: «Άκουγα σχόλια για τα οπίσθιά μου».

Ο πολιτικός

Η Έλλη Στάη αναφέρεται σε έναν πολιτικό («πολύ μεγάλο και πολύ παλιό», διευκρίνισε) που, «στην απόλυτη ψύχρα» όπως είπε, της την «έπεσε» όταν πήγε να του πάρει συνέντευξη. Δηλώνει συγκεκριμένα: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παλαιό πολιτικό, πολύ μεγάλο όνομα, ο οποίος μου την έπεσε κανονικά μες στο γραφείο». Τι έκανε μετά από αυτό η δημοσιογράφος; Δεν πήρε την προγραμματισμένη συνέντευξη και έφυγε. Δύσκολο να εικάσεις ποιος είναι αυτός, έστω και αν είναι γνωστός ο χώρος –το κόμμα– που αποδεδειγμένα διέθετε μεγαλύτερα ποσοστά θερμόαιμων στελεχών.

Ο έρωτας του υπουργού και το βιβλίο

Μάλιστα, για κάποιον υπουργό του συγκεκριμένου κόμματος, έχει γίνει από πολιτική συντάκτρια –πολλά χρόνια πίσω– ολόκληρη μυθοπλασία που εκδόθηκε σε βιβλίο. Ήταν ένα μυθιστόρημα παράνομης αγάπης, στηριγμένο στον έρωτα της δημοσιογράφου με τον πολιτικό. Έρωτας σφοδρός, σαρωτικός, με συναντήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και με συνεύρεση ακόμα και μέσα στο υπουργικό γραφείο, αν δεν μας απατά η μνήμη μας από την παλιά ανάγνωση –μπορεί και είκοσι χρόνια πριν, αν όχι περισσότερο.

Τελικά, η συνέντευξη για την οποία συναντήθηκε η Έλλη Στάη με τον πολιτικό δεν έγινε και από τότε έχασε την εκτίμησή του γι’ αυτόν: «Αν με ρωτήσεις αν τον έβλεπα έκτοτε και του μιλούσα του μεγάλου αυτού πολιτικού, βεβαίως όταν τον συναντούσα έξω του μιλούσα, δεν τίθεται θέμα. Μαζεύτηκε, αλλά δεν τον εκτιμούσα πια καθόλου, ούτε σαν πολιτικό» λέει.

Η εφημερίδα

Η Έλλη Στάη δεν κατονομάζει ούτε την πρώτη εφημερίδα στην οποία δούλεψε και για την οποία έκανε την αναφορά των οπισθίων. Στο βιογραφικό της, στη Βικιπαίδεια, αναφέρεται ως πρώτη της δουλειά η Αυγή, αλλά ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί κάποια άλλη που προηγήθηκε και που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή. Οι εφημερίδες που ακολούθησαν, αμέσως μετά, στην καριέρα της, ήταν η Μεσημβρινή και η Ακρόπολη «στην οποία έκανε ο πρώτο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τη συνέντευξη του Τζιάνι Ανιέλι», σύμφωνα πάντα με τη Βικιπαίδεια.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου