Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιοι μετακομίζουν από την «Ελευθερία
του Τύπου» σε «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ»

… και ποιοι επιστρέφουν από τη Συγγρού στον Πειραιά

Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις από την «Ελευθερία του Τύπου» προς τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ», μετά την απόφαση της ιδιοκτησίας να κλείσει το καθημερινό φύλλο και να διατηρήσει μόνο το κυριακάτικο. Οι δημοσιογράφοι που θα μετακομίσουν από τον Πειραιά στη λεωφόρο Συγγρού, μεταξύ άλλων είναι ο Χρήστος Κολώνας, η Ελένη Ευαγγελοδήμου, καθώς και δυο με τρεις άλλοι ακόμη.

Ωστόσο ενδιαφέρον έχει ότι θα υπάρξουν και μετακινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή από τη Συγγρού στον Πειραιά, αφού ο Γιάννης Μανδαλίδης επιστρέφει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για να αναλάβει τα εκεί ιντερνετικά Μέσα και τη θέση του θα καλύψει ο Κανέλλης που φεύγει από τον Πειραιά, με προορισμό τη Συγγρού!
---
Οι Βρυξέλλες έδωσαν
το πράσινο φως για το MEGA

Λογικά είναι θέμα χρόνου να αποστείλουν οι τράπεζες – αν δεν το έχουν κάνει ήδη, και γραπτώς στους μετόχους του MEGA το «ΟΚ» για το σχέδιο διάσωσης του καναλιού, αφού οι Βρυξέλλες έδωσαν το πράσινο φως από τη Δευτέρα.

Θεωρητικά λοιπόν το MEGA θα μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να καταθέσει αύριο το σχετικό φάκελο της υποψηφιότητας. Βεβαίως υπάρχουν πολλά προβλήματα, με σημαντικότερο την αποδοχή από το ΕΣΡ της εταιρίας που θα διεκδικήσει την άδεια για λογαριασμό της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ… γεγονός όμως που μπορεί να ξεπεραστεί, όπως υποστηρίζουν ειδικοί επί του θέματος!

Επειδή όμως η υπόθεση του MEGA έχει πολλές παραμέτρους και επιπλέον τα συμφέροντα είναι μεγάλα… Μέχρι την τελευταια στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι τελικά θα συμβεί! Δύσκολα όμως και οι τράπεζες, δεδομένου ότι έχουν την έγκριση των Βρυξελλών, θα δεχθούν να αναλάβουν την ευθύνη ενός ναυαγίου!
---
Νέα εκπομπή στο
Εψιλον με την Αμαλία Κάτζου

Μια νέα εβδομαδιαία εκπομπή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Εψιλον από το Φεβρουάριο με κυρίαρχο στοιχείο το ρεπορτάζ, αλλά και συνεντεύξεις προσώπων πρώτης γραμμής που θα παρουσιάζει η Αμαλία Κάτζου.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα που κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης συγκεντρώνοντας με τα ελάχιστα μέσα που της διαθέτει ο σταθμός ποσοστά υψηλότερα του μέσου όρου του καναλιού απέναντι σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον… Θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα έναν κύκλο εβδομαδιαίων εκπομπών στο πλαίσιο των αλλαγών που προχωράει ο σταθμός με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, έξω από το στούντιο που θα βασίζονται στο ρεπορτάζ και τη δυνατή εικόνα.
---
Τηλεοπτικοί “πειρατές” στα χέρια του νόμου

«Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς στον οποίο ήταν συνδεδεμένοι αρκετοί χιλιάδες χρήστες από Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά, συντονισμένες προσπάθειες τεχνικών τμημάτων παρόχων (από Ελλάδα & Ευρώπη), που θίγονται από το φαινόμενο της παράνομης θέασης τηλεοπτικού περιεχομένου, σε συνεργασία με τη Europol και τις διωκτικές αρχές, προχώρησαν σε επιχείρηση που οδήγησε στην εξάρθρωση ενός πολύ μεγάλου κυκλώματος πειρατείας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο https://digitaltvinfo.gr/
---
Νέο site για την
Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Η εταιρεία 33Communication ανέλαβε την αναμόρφωση και αναδημιουργία του site της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (media.gov.gr). Στόχος είναι το media.gov.gr να παρέχει ενημέρωση για όλες δράσεις της ΓΓΕΕ, όπως η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το οπτικοακουστικό αρχείο, η νομοθεσία κ.λπ.
---
Προς έναν νέο φορέα για τους δημιουργούς

Προς την κατεύθυνση της δημιουργίας φορέα συλλογικής διαχείρισης, εγκαταλείποντας την ΑΕΠΙ ΑΕ, κινείται μεγάλο μέρος των δημιουργών. Μετά τις καταγγελίες των συμβάσεων με την ΑΕΠΙ από ξένους φορείς συλλογικής διαχείρισης και εξαιτίας και των οφειλών της προς το Ελληνικό Δημόσιο, η πλειονότητα των δημιουργών κρίνει πως ήρθε η ώρα να συγκροτήσουν έναν δικό τους φορέα, που θα οργανωθεί από την αρχή, με άλλη διοίκηση, αξιοποιώντας τμήματα του μηχανισμού της ΑΕΠΙ.

Στο μεταξύ η ΕΡΤ, που επιμένει στη σκληρή στάση της, μή υπογράφοντας σύμβαση με την ΑΕΠΙ μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε συμφωνία με την «Αυτοδιαχείριση». Η συμφωνία, διάρκειας ενός έτους (ως 31/12/2018), για το ρεπερτόριο που εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος οργανισμός συλλογικής διαχείρισης είναι ύψους 50.000 ευρώ.
---
Τυπολογίες/enimerosi24
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου