Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Κλήση ΕΣΡ σε Mega,
Μακεδονία TV και ΑΡΤ TV
για την απουσία από το διαγωνισμό

Σε ακρόαση καλούνται από το ΕΣΡ, οι σταθμοί που δεν έλαβαν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία και εκπέμπουν σε πανελλαδική εμβέλεια. Πρόκειται για το Mega, το Μακεδονία TV και το ΑΡΤ TV που για διαφορετικούς λόγους απείχαν από την αδειοδότηση. Το ΕΣΡ θα αποφανθεί για το ποιοι από τους 3 σταθμούς θα συνεχίσουν να εκπέμπουν και ποιοι όχι, καθώς η νομοθεσία δίνει ανώτατο όριο εκπομπής 3 μηνών για τους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν πρόγραμμα, χωρίς να πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Το Mega, στην περίπτωση που οι μέτοχοί του, λάβουν απόφαση, καταθέτοντας νέα αίτηση για την 7η ελεύθερη άδεια μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία,να ακολουθήσει προκήρυξη από το ΕΣΡ και να αδειοδοτηθεί.
---
Μπήκαν και οι μεγαλύτεροι
στα δυναμικά κοινά της τηλεθέασης

Σημαντική αλλαγή στη μέτρηση της τηλεθέασης της Nielsen. Μετά από συζήτηση με τους ιδιωτικούς σταθμούς και την ΕΡΤ, που κράτησε περίπου έναν χρόνο, το κοινό 15-44 ετών που αναζητούν οι διαφημιστές άλλαξε και πλέον θα καταγράφονται οι συνήθειες του κοινού 18-45 ετών. Η απόφαση αυτή εκτιμάται πως θα ενισχύσει τους σταθμούς που έχουν κοινό μεγαλύτερης ηλικίας.
---
Έκτακτη γενική συνέλευση στην ΑΕΠΙ

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη ή έκτακτη γενική συνέλευση της ΑΕΠΙ ΑΕ . Το ΔΣ της εταιρείας (Πέτρος Ξανθόπουλος, πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος και Γιώργος Κρίππας) σε έκτακτη συνεδρίαση της εταιρείας, αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση για να αλλάξουν άρθρα του καταστατικού νόμου 4481/2017, ώστε να ενσωματωθούν τα άρθρα 50 και 53 της νέας νομοθεσίας.
---

«Ηχηρή» αποχώρηση
δημοσιογράφου από τον Real FM

Την αποχώρησή του από τον Realfm 97.8 για προσωπικούς λόγους ανακοίνωσε μέσω Facebook, ο έμπειρος δημοσιογράφος Βασίλης Κουφόπουλος.

«Σήμερα δεν θα ακούσετε την εκπομπή “Στιγμιότυπα” στο Real FM. Αποχώρησα από το σταθμό για προσωπικούς λόγους. Ήταν μια ωραία συνεργασία, βασισμένη στην αρχή της ελευθερίας. Κανείς από τον Αύγουστο του 2013 ως και τον Ιανουάριο του 2018, την περιόδο που εργάστηκα στο σταθμό, δεν μου είπε τι να πω. Ευχαριστώ λοιπόν τους ανθρώπους του Real FM, ηγεσία, διοίκηση, διεύθυνση, για αυτή τη δυνατότητα. Προς το παρόν συνεχίζουμε με τα Στιγμιότυπα (www. stigmiotypa.gr) στο Internet», έγραψε ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάστηκε.
---
Πλεονασματικός
προϋπολογισμός
για ΕΡΤ και το 2018

Πλεονασματικός είναι και ο προϋπολογισμός του 2018 για την ΕΡΤ ΑΕ. Τα έσοδά της εκτιμώνται σε 199,5 εκατ. ευρώ και τα έξοδα σε 159,5 εκατ. ευρώ, με το θετικό ισοζύγιο στα 40 εκατ. ευρώ, αυξημένο σε σχέση με το 2017. Τα έσοδα στηρίζονται κυρίως στο ανταποδοτικό τέλος, που φθάνει περίπου στα 180 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 14 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την πώληση υπηρεσιών. Από τα 159,5 εκατ. ευρώ των εξόδων το μεγαλύτερο ποσό, 60 εκατ. ευρώ, πηγαίνει για αμοιβές και έξοδα προσωπικού, ενώ υψηλό μερίδιο λαμβάνει και το Δημόσιο, που εισπράττει 16 εκατ. ευρώ από τη φορολογία, ενώ θα περιέλθουν στον προϋπολογισμό και τα 40 εκατ. ευρώ του «ισοζυγίου».
---
Διαφωνεί με το άκουσμα της Ρωμιοσύνης
στο συλλαλητήριο η κόρη του Γιάννη Ρίτσου


---

Ολοκληρωμένη κάλυψη
του συλλαλητηρίου από την ΕΡΤ

Ψύχραιμη αντιμετώπιση από την ΕΡΤ του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Η ΕΡΤ2 με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο, προσέγγισε το χθεσινό γεγονός, μεταδίδοντας την εικόνα και τον παλμό από το συλλαλητήριο, φιλοξενώντας παράλληλα στο στούντιο δημοσιογράφους και αναλυτές. Μετέδωσε όλη την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και φρόντισε στο ακέραιο ώστε να έχει ολοκληρωμένη κάλυψη του συλλαλητηρίου, το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέγγισε τους 140.000 πολίτες.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου