Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ο Σάτυρος των media γράφει...


*
Ανασυγκρότηση
***
*

Nova: Το νέο MEGA

Η πρώτη συνδρομητική στην Ελλάδα κινδυνεύει.

Κινδυνεύει να εξελιχθεί στο δεύτερο MEGA. Το άλλοτε μεγάλο κανάλι έκλεισε με ευθύνη των τραπεζιτών και των (παλαιών) μετόχων του. Ο ρόλος των τραπεζών στην καταστροφή του καναλιού μάλλον έχει υποτιμηθεί.

Σήμερα, κάποιοι από τους αξιότιμους κυρίους τραπεζίτες παίζουν περίεργα παιχνίδια με τον όμιλο Forthnet και την Nova. Αν και μπήκαν στην εισηγμένη με το σχεδόν 33% και ξεκίνησαν την διαδικασία σωτηρίας του ομίλου, διατηρούν στην καρέκλα της την διοίκηση Παπαδόπουλου. Την διοίκηση που έριξε στα βράχια την Forthnet ή για να μην φαινόμαστε υπερβολικοί την έχει οδηγήσει μερικά βήματα πριν από το χείλος του γκρεμού.

Αλλά, οι ευθύνες των τραπεζιτών δεν σταματούν εδώ.
---
Περίεργα παιχνίδια με την Forthnet

Αμετανόητοι κάποιοι τραπεζίτες.

Από τον διαγωνισμό για την Forthnet αναδύεται έντονη οσμή σκανδάλου. Οι χειρισμοί που έχουν γίνει δίνουν στην αγορά το δικαίωμα να μιλά ήδη για διαγωνισμό... ασίστ σε ορισμένους από τους υποψήφιους επενδυτές. Από την πίσω πόρτα φαίνεται να έβαλαν στον διαγωνισμό συγκεκριμένες εταιρείες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε κρίσιμος όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Παιχνίδια κάνουν με την δουλειά 1.000 εργαζόμενων.
---
Το Facebook ο Jo Di και ο Ερντογάν

Στην Συρία μπορεί να μην τα πηγαίνει τόσο καλά με τους Κούρδους.

Στο διαδίκτυο με τους αντιπάλους του τα πάει πολύ καλύτερα. Τους κλείνει τις σελίδες τους όποτε θέλει. Έτσι έγινε με την σελίδα στο Facebook του διάσημου γραφίστα Jo Di. Θίχτηκε από την σάτιρα του και την κριτική ο "σουλτάνος" και... διέταξε το Facebook να του κλείσει πάραυτα την σελίδα του. Το Facebook χωρίς καμία αιτιολόγηση στον γραφίστα του ανακοίνωσε ότι τον... αποβάλει από τον ανοικτό κατά τα άλλα κόσμο του.

Ένα χρήσιμο πράγμα που μπορεί να κάνουν όλοι οι φανατικοί χρήστες του Facebook είναι αυτό: Να διαμαρτυρηθούν έντονα στο Facebook για την απόφαση του.
---
Οι διαφημιστικές της Novartis

Έτρωγε πολύς κόσμος από την αμαρτωλή εταιρεία.

Οι διαφημιστικές και τα media shop πρωταγωνίστησαν σε ένα ακόμα μεγάλο, τιτάνιο σκάνδαλο. Για αυτό -σταθερά και αταλάντευτα- εμείς φωνάζουμε από το 2006 ότι το σύστημα των media shop αποτελεί την μήτρα της αλυσίδας της διαπλοκής. Ή αν προτιμάτε το χοντρό κρίκο της αλυσίδας της διαπλοκής. Η αλυσίδα αυτή θα σπάσει οριστικά όταν εξυγιανθεί ο χώρος των διαφημιστικών και ιδίως των media shop. Η ανάδειξη και η αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis δίνει στην αγορά μοναδική ευκαιρία να εξυγιανθεί ο χώρος.

Και θα γίνει αυτό. Γιατί ακολουθεί το άλλο τιτάνιο σκάνδαλο. Έρχεται ή ώρα των τραπεζιτών και των θαλασσοδανείων σε media και σε τράπεζες.

Πριν, όμως, να μάθουμε ποιες ήταν οι διαφημιστικές της Novartis που ξέπλεναν το μαύρο χρήμα της σε πολιτικούς, γιατρούς, καθηγητές, πρυτάνεις, δημοσιογράφους κ.α. Ποιες ήταν οι διαφημιστικές της Novartis που δωροδοκούσαν δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης κ.α. εξαγοράζοντας την σιωπή τους.

Δεν ήταν μόνος στο κόλπο ο Πιτσιλίδης.
---
Ο χαρτέμπορος που κρύβεται

Στο Κρυονέρι ή κάπου αλλού.

Πάντως, κρύβεται από συνεργάτες, προμηθευτές και πελάτες. Σε -ίδης τελειώνει το όνομα του. Πόσο Πόντιος είναι, θα σας γελάσω. Ο συνέταιρός του κατάγεται… κάτω από το αυλάκι.

Σε ΑΕΒΕ καταλήγει η… Paper τους.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου