Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συμφωνία Κοντομηνά:
Ο ALPHA πάει… εξωτερικό

Πολύ κοντά σε συμφωνία με επιχειρηματικό όμιλο του εξωτερικού για τον ALPHA βρίσκεται ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισχυρός άνδρας του καναλιού της Κάντζας βρισκόταν σε αναζήτηση «συμπαικτών» που θα του δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση. Μάλιστα από το περιβάλλον του καναλάρχη γίνεται λόγος ότι κάτι «καλό μαγειρεύεται» από την πλευρά του.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό υπήρξε έντονη φημολογία για εξαγορά ποσοστού του ALPHA από τους Τσέχους που κατέχουν τα μεγαλύτερο ποσοστό του ΟΠΑΠ.
---
Θάνατοι δημοσιογράφων

Ο δημοσιογραφικός κόσμος έγινε φτωχότερος. Έφυγαν ο Δημήτρης Τζάθας και ο Μιχάλης Κατσίγερας...
---
Διαβούλευση για τα αθλητικά γεγονότα
που θα μεταδίδονται υποχρεωτικά ελεύθερα

Συνεχίζονται οι συζητήσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου με τους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης και τα τηλεοπτικά δίκτυα για την κατάρτιση της λίστας με τα γεγονότα μείζονος σημασίας που πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα. Η δεύτερη συνάντηση έγινε την περασμένη Παρασκευή. Εκτιμάται πως ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας θα μπει στη σχετική λίστα και θα μεταδίδεται πλέον ζωντανά και ελεύθερα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τις διοργανώσεις επίπεδου Final 4, στα οποία συμμετέχουν ελληνικές ομάδες. Στόχος της κυβέρνησης είναι η λίστα των γεγονότων μείζονος σημασίας να είναι ανάλογη των κρατών-μελών της ΕΕ, αναγνωρίζοντας τις ελληνικές ιδιαιτερότητες. Μετά τον κύκλο των συζητήσεων θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση.
---
Συμβιβασμός «Στο Κόκκινο»

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις βρέθηκε λύση στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο». Οι επτά απολύσεις ανακλήθηκαν και οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν μείωση των αποδοχών τους, με αντιπρόταση που κατέθεσαν στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει μείωση κατά 15% σε μισθούς από 801 έως 1.200 ευρώ και 20% σε μισθούς άνω των 1.200 ευρώ, παρακράτηση ενός μισθού για την αύξηση των εισφορών στον ΕΔΟΕΑΠ και ανάκληση των απολύσεων.

Η Left Media αποδέχθηκε την ανάκληση των απολύσεων μετά το ευρύ κύμα αντιδράσεων που υπήρξε και εντός του κόμματος, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε η στάση των εργαζομένων της «Αυγής», που επίσης μετείχαν σε κινητοποιήσεις ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων. Το επόμενο βήμα για τη Left Media είναι να αποδείξει ότι έχει σχέδιο βιωσιμότητας για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν στηριζόταν μόνο στις μειώσεις των αποδοχών και στις απολύσεις.
---
Απάντηση της «δημοκρατίας»
στον πανικόβλητο Ευ. Βενιζέλο

H «δημοκρατία» σήμερα αποκαλύπτει έγγραφο της Novartis που περιλαμβάνει τον κ. Βενιζέλο και άλλα πολιτικά πρόσωπα σε “προωθητικές ενέργειες”. Μάλιστα η εταιρεία προϋπολογίζει και συγκεκριμένο μπάτζετ!!!

O κ. Βενιζέλος αντί να ζητήσει εξηγήσεις από τη Novartis ή να διαψεύσει την αυθεντικότητα του εγγράφου, απαντά ότι την επίμαχη περίοδο είχε αποχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών και ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή… ακόμα χειρότερα.

Κατά τα άλλα μιλά για “καρνάβαλους της πολιτικής και της δημοσιογραφίας” και υποστηρίζει ότι “κούρεψε ομόλογα των φαρμακευτικών με το PSI”. Ξέχασε όμως ότι κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία…

Στους καρνάβαλους δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του. Προφανώς λόγω μεγαλομανίας διεκδικεί μόνο το ρόλο του βασιλιά καρνάβαλου.

http://www.dimokratianews.gr/content/83235/apantisi-tis-dimokratias-ston-panikovlito-k-venizelo
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου