Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η ΕΤΗΠΤΑ για την παροχή αφερεγγυότητας απολυμένων ΔΟΛ

*
Ένωση Τεχνικών
Ημερήσιου και Περιοδικού
Τύπου Αθηνών
***
*

Έγκριση παροχής λόγω αφερεγγυότητας
του εργοδότη στους απολυμένους του ΔΟΛ


Από το δικηγορικό γραφείο του κ. Δημ. Περπατάρη, που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση του ζητήματος της παροχής λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη από τον ΟΑΕΔ σε όσα μέλη της ΕΤΗΠΤΑ απολύθηκαν από τον ΔΟΛ, ενημερωθήκαμε ότι εγκρίθηκε η χορήγησή της.

Τη θετική έκβαση, μετά από τις συντονισμένες ενέργειές μας, επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία και ο κ. Παπαθεοδωρόπουλος από το Υπουργείο Εργασίας. Για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή η παροχή, περιμένουμε την έκδοση της απόφασης μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, ο κ. Παπαθεοδωρόπουλος μας πληροφόρησε ότι το βοήθημα των 1.000,00 € για όσους παραμένουν άνεργοι από τον ΔΟΛ, έχει δρομολογηθεί από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ώστε να δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ και αφού γίνουν διασταυρώσεις στο σύνολο των αιτήσεων, υπολογίζει ότι θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το αργότερο μέχρι το Πάσχα.

Αν κάποιος συνάδελφος άνεργος δεν έχει κάνει αίτηση για το βοήθημα, ας επικοινωνήσει με τη γραμματεία της ΕΤΗΠΤΑ, ώστε να γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στους δικαιούχους.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι έγιναν οι προσφυγές στο Πρωτοδικείο μετά τις διαφωνίες μας που προέκυψαν κατά την επαλήθευση των οφειλομένων από τον ΔΟΛ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου