Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
20ή ημέρα στα αντίσκηνα...

Κινητοποίηση MEGAλης διάρκειας...

Μέχρι να δικαιωθούν - εξοφληθούν συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του MEGA την κινητοποίησή τους έξω από τα γραφεία της Μotor Oil στο Μαρούσι.

Παρά τις καιρικές αλλαγές και συχνά τις δυσμενείς συνθήκες παραμένουν στα αντίσκηνά τους.

Μάλιστα την Καθαρά Δευτέρα έκαναν Κούλουμα επί της Κηφισίας, ενώ την Τρίτη 20/2 τους επισκέφτηκε ο Δ. Στρατούλης εκ μέρους της ΛΑΕ.

Εκτός από τη στήριξή τους με υλικό τρόπο, με αποστολή προμηθειών από μεμονομένους ιδιωτες, αλλά και επιχειρήσεις, υπάρχουν και πιο συλλογικές εκφράσεις, όπως το ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών.
---
Με δυο συντάκτες στο
κυβερνητικό ρεπορτάζ «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Συνύπαρξη Κωβαίου - Ραβανού ή…

Με δυο συντάκτες στο κυβερνητικό ρεπορτάζ εμφανίστηκε στο τελευταίο φύλλο του «ΤΟ ΒΗΜΑ». Από τη μια ο Άγγελος Κωβαίος που καλύπτει σταθερά το ρεπορτάζ και από δίπλα προχθές προστέθηκε ο Άρης Ραβανός που εσχάτως έχει αναλάβει το ίδιο ρεπορτάζ για «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο πρώτος στο φύλλο της Κυριακής έγραψε για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της με ανοιχτά τα μέτωπα στο Αιγαίο, στο Μακεδονικό και τη Novartis, ενώ ο δεύτερος έγραψε το βασικό κυβερνητικό κομμάτι για τις κινήσεις του Μαξίμου το επόμενο διάστημα.

Μένει να φανεί αν θα συνεχιστεί το φαινόμενο δυο συντάκτες να καλύπτουν τον ίδιο τομέα για το ίδιο φύλλο ή αν θα υπάρξει ξεκαθάρισμα!
---
Δωράκια
σε δημοσιογράφους
από εταιρία αυτοκινήτου

… καταγγέλει ο Τάκης Τρακουσέλλης του «Θέματος»

Μια σημαντική καταγγελία κάνει ο δημοσιογράφος του «Θέματος» και της επιτυχημένης ομάδας του σάιτ «NewsAuto.gr» Τάκης Τρακουσέλλης εναντίον εταιρίας αυτοκινήτου η οποία ζήτησε από δημοσιογράφους να αναρτήσουν στις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook το μοντέλο της και όποιος συγκεντρώσει τα περισσότερα like θα του κάνει δώρο συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Ο δημοσιογράφος εκφράζει την οργή του στα social media και υπόσχεται ότι θα ακολουθήσει ρεπορτάζ για το θέμα.

Διαβάστε στη συνέχεια τι έγραψε στο Facebook:


---
Φοροδιαφυγή στην TV

Οι έμμεσες διαφημίσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς και η παραβίαση της νομοθεσίας για την τοποθέτηση προϊόντος είναι από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το ΕΣΡ. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει το στοιχείο της φοροδιαφυγής, καθώς οι αναφορές από τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημερωτικών εκπομπών δεν συνυπολογίζονται στη διαφημιστική δαπάνη και δεν καταβάλλεται ειδικός φόρος τηλεόρασης και ΦΠΑ. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις δημοσιογράφων που διαφημίζουν από τις εκπομπές τους από χαλιά και κουβέρτες μέχρι σούπερ μάρκετ. Επίσης, υπάρχει το στοιχείο του αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των σταθμών που δεν ακολουθούν αυτές τις πρακτικές.

Τέλος, υπάρχουν και δήθεν εκπομπές telemarketing, που παραβιάζουν συθέμελα τη νομοθεσία για το ανώτατο όριο διαφήμισης και την απόδοση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ζητηθεί η συνδρομή και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
---
Έτοιμη η πρόταση της ΕΡΤ για ΑΕΠΙ

Έτοιμη η πρόταση της ΕΡΤ για τα δικαιώματα χρήσης του ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ. Τα χρήματα που προτείνει η ΕΡΤ είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, ενώ ζητάει από την Επίτροπο Μαρία Βλάχου να κατευθυνθούν στους δημιουργούς και όχι να εξυπηρετήσουν ανάγκες της εταιρείας.

Η ΕΡΤ, με απόφαση του Βασίλη Κωστόπουλου, αρνήθηκε να υπογράψει τη σύμβαση του 1,3 εκατ. ευρώ που είχε αποφασίσει ομόφωνα η προηγούμενη διοίκηση, στην οποία συμμετείχαν και δύο μέλη της ΑΕΠΙ. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η ΑΕΠΙ είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος από το ξένο ρεπερτόριο.
---
Ψάχνουν τις κυπριακές off shore
που ελέγχουν τα ελληνικά κανάλια

Συνεχίζεται από τα κλιμάκια του ΕΣΡ ο έλεγχος των αιτήσεων των έξι υποψηφίων προς αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, Star, Alpha, ANT1, ΣΚΑΪ, Epsilon και Τηλεοπτική Ελλάδος. Το Συμβούλιο είναι σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές της Κύπρου για το καθεστώς λειτουργίας των offshore, καθώς υπάρχουν τέτοιες εταιρείες στις μετοχικές συνθέσεις των υποψηφίων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου