Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



"Όχι" στο 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Εν όψει της νέας θεσμικής παρέμβασης για τη στήριξη του έντυπου Τύπου, ο Σύνδεσμος Ημερησίων Εφημερίδων κατέθεσε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής νέα πρόταση με αιτήματα των εκδοτών της περιφέρειας. Οι εκδότες, που τάχθηκαν κατά του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ, ζητάνε μεταξύ άλλων την εξαίρεση του περιφερειακού Τύπου από τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για τη δημοσίευση κρατικών ανακοινώσεων, την ψήφιση τροπολογίας για την άμεση εξόφληση των δημοσιεύσεων, καθώς και την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης.
---
Άγωνος διαγωνισμός

Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την προβολή του προγράμματος ενίσχυσης της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα, ύψους 55.000 ευρώ. Ενδιαφέρον εκδήλωσε μόνο μία εταιρεία όμως αυτή κόπηκε στον έλεγχο των τυπικών στοιχείων. Ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί.
---
Καθυστερεί ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΣΡ

Σε εξέλιξη η σύνταξη του κανονισμού λειτουργίας του ΕΣΡ, με τη διαδικασία όμως να καθυστερεί. Οι κανόνες για τον τρόπο λειτουργίας του δεν συντάσσονται αυτοτελώς, καθώς περιλαμβάνονται κι άλλες Αρχές, που δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες. Αν δεν εξασφαλισθεί η αυτοτέλεια του ΕΣΡ, υπάρχει κίνδυνος να εκπέσει ο κανονισμός, αλλά το βασικό στοιχείο είναι ότι η Αρχή δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα ήθελε. Αντιθέτως, η υλικοτεχνική υποδομή του ΕΣΡ έχει ήδη ενισχυθεί με πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
---
Παραιτήθηκε η Λία Παρασκευά από το ΣΚΑΪ


Ένα στέλεχος της παλιάς φρουράς του ΣΚΑΪ, αποχαιρέτησε το Φάληρο. Μετά από πολυετή συνεργασία στο ραδιόφωνο και αργότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Λία Παρασκευά, ανώτατο στέλεχος των ειδήσεων υπέβαλε την παραίτησή της. Η τελευταία της αποστολή στο ΣΚΑΪ ήταν η διασύνδεση ανάμεσα στο παραγόμενο προϊόν του ενημερωτικού τομέα και στο Internet.
---
Στα συρτάρια των ΔΟΥ

οι οφειλές από αγγελιόσημο

Δεν έχει κλείσει ακόμη η υπόθεση του αγγελιοσήμου, καθώς στις κατά τόπους ΔΟΥ υπάρχουν οφειλές από 1.825 ενεργές εταιρείες, που συνολικά χρωστάνε 48.062.239,99 ευρώ! Το στοιχείο συμπεριλαμβάνεται στην ενημέρωση που έστειλε ο μηχανισμός του αγγελιοσήμου στις συνδικαλιστικές Ενώσεις. Οι οφειλές από διαφημίσεις στον Περιοδικό Τύπο ανέρχονται σε 21,88 εκατ. ευρώ, από διαφημίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς σε 20 εκατ. ευρώ και από διαφημίσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε 6,14 εκατ. ευρώ.

Υπάρχουν ακόμη βεβαιωμένες οφειλές από 516 εταιρείες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, το συνολικό ποσό της οφειλής των οποίων ανέρχεται σε 8.831.485,66ευρώ. Τέλος, υπάρχουν και 82 εταιρείες που έχουν κηρύξει πτώχευση, με τις οφειλές τους να ανέρχονται σε 6.562.690,03 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, αν εισπραχθούν οι βεβαιωμένες οφειλές των 1.825 εταιρειών, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα πάρει τα έσοδα αυτά, εκ των οποίων τα 9.454.765,10 ευρώ προορίζονται για τον ΕΔΟΕΑΠ και τα ΤΕΑΣ.
---
Διαβούλευση για την

καθολική τηλεοπτική κάλυψη της χώρας

Αρχίζει, ενδεχόμενως, και απόψε, η διαβούλευση του Σχέδιου Νόμου για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη της χώρας. Αφορά 500 χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση 100 ευρώ για αγορά κατάλληλου δορυφορικού εξοπλισμού ώστε να λαμβάνουν δωρεάν και για πάντα το σήμα των ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας από τις γνωστές ψηφιακές πλατφόρμες. Στόχος είναι η πλήρης τηλεοπτική κάλυψη της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, μετά από πολλά αιτήματα πολιτών που διατυπώθηκαν στις περιοδείες του Νίκου Παππά. Η διαβούλευση θα διαρκέσει δύο βδομάδες.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου