Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ο Σάτυρος των media γράφει

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δ. Βερύκιος: Το χρονικό
μιας προαναγγελθείσας απομάκρυνσης

Είχε βουήξει ο τόπος. Εμείς τα λέγαμε, τα γράφαμε και να που τελικά δεν διαψευσθήκαμε, καθώς ο πολύπειρος δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ALPHA δεν είναι πλέον μέλος του Δ.Σ.
Ο μειωμένος χρόνος του τελευταία στην τηλεόραση δεν ήταν καθόλου τυχαίος, όπως καθόλου τυχαία δεν ήταν και κάποια δημοσιεύματα.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως τελικά θα συνεχίσει την διαδρομή του στον ALPHA ο Δήμος Βερύκιος, καθώς όποιον και να ρωτήσεις στο κανάλι σε... παραπέμπει αλλού.

Από άλλο ανέκδοτο…

Πραγματικά από άλλο ανέκδοτο είναι όσα ζουν πολλοί εργαζόμενοι στις εφημερίδες τον τελευταίο καιρό.
Πιο πρόσφατο ‘’κρούσμα’’ αυτό στον Ελεύθερο Τύπο, όπου έβαλαν τους συντάκτες του site να υπογράψουν μειωμένες ατομικές συμβάσεις, γιατί... ελάττωσαν τις ώρες από οκτώ σε έξι.
Η ΕΣΗΕΑ άραγε ακούει; Ή μόνο κάνει σεμινάρια και βγάζει ανακοινώσεις;

"Θα το κάνω οικόπεδο"

Πολλά βαρύς και όχι. Με ακόμα περισσότερες προσδοκίες για τις κυκλοφορίες, χωρίς να λογαριάζει τίποτα.
Είναι διατεθειμένος ακόμα και να την κάνει... άδεια σαν οικόπεδο, αν δεν ανέβει κυκλοφοριακά, γνωστή αθλητική εφημερίδα ο νέος – παλιός -διευθυντής.
Αλλά αλήθεια, πως ζητάς... παπάδες από τους συντάκτες των 500 ευρώ; Σε μια εποχή που όλα έχουν ισοπεδωθεί...

Νέος παρουσιαστής

Δεν την άφησαν... στην τύχη τους την ‘’Άλλη διάσταση’’ στην ΕΡΤ μετά την αποχώρηση του Κώστα Αρβανίτη, όμως δεν βλέπουν και καμία μεγάλη βελτίωση στα νούμερα τηλεθέασης.
Εξάλλου η κατρακύλα είχε αρχίσει εδώ και μήνες, όταν η εκπομπή βίαια και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση στους τηλεθεατές είχε αλλάξει ώρα.
Παρότι οι δύο παρουσιαστές, που προήλθαν από την συντακτική ομάδα, το παλεύουν, κάτι ακούγεται ότι στην εκπομπή θα έρθει νέος παρουσιαστής, πιο γνωστό όνομα για να συνεχίσει.

Ψάχνονται για το site

Οριστικά στις... καλένδες ανήκει η πρόθεση κυκλοφορίας εβδομαδιαίας εφημερίδας από τον όμιλο της Ζούγκλας.
Το πάλεψαν αρκετά, είναι αλήθεια, αλλά δεν τους βγήκε και έτσι στοχεύουν στην ανανέωση του site.
Βάζουν στόχο, δε, μέχρι το καλοκαίρι να έχουν κάνει ένα καλό ‘’ρετούς’’, τόσο από άποψη κόσμου, όσο και σχεδιασμού.

Άργος: Άρον το… φακελάκι σου και περιπάτει

Για κάποιες… άκομψες απολύσεις μαθαίνουμε τελευταία στο πρακτορείο διανομής Τύπου, το οποίο τους τελευταίους μήνες υφίσταται τη μία αλλαγή μετά την άλλη.
Όπως για παράδειγμα ότι πλέον τους εργαζόμενους που είναι προς απόλυση δεν τους καλεί το λογιστήριο ή κάποιος από τους προϊσταμένους τους για τη λήξη της συνεργασίας, αλλά τους παραδίδεται απλά ένας… φάκελος με ό,τι αφορά την απόλυσή τους. Καμία ανθρώπινη επικοινωνία.
Βέβαια, αυτό τελευταία συμβαίνει και σε άλλες εταιρίες, όμως κανείς δεν φανταζόταν, πριν λίγο καιρό τουλάχιστον, ότι θα μπορούσε να συμβεί και στην συγκεκριμένη…

Εντολή: Να ανέβουν οι κυκλοφορίες!

Η εντολή από το αφεντικό ήταν σαφής: Να ανέβουν οι κυκλοφορίες πάση θυσία, έστω και αν αυτό σημαίνει… επιστροφή παλιών διευθυντών.

Έτσι γίνεται αυτές τις ημέρες σε γνωστή αθλητική εφημερίδα, η οποία παρότι είναι στις πρώτες θέσεις της κυκλοφορίας, ο… χρηματοδότης θέλει να την πάει ακόμα παραπάνω.

Γι' αυτό και κάλεσε… ξανά ως επικεφαλής τον γνωστό και μη εξαιρετέο διευθυντή, ο οποίος είχε αποχωρήσει στέλνοντας βαρύγδουπη επιστολή στους συναδέλφους του, εξηγώντας τους λόγους για αυτή την κίνηση, πριν από μερικούς μήνες. Ποιος ξέρει τι του έταξε για να ξαναγυρίσει στην ίδια θέση. Γιατί όταν είχε φύγει ο συγκεκριμένος, δεν φαινόταν ότι πολύ ήθελε να επιστρέψει… Ως διευθυντής πάντα…
---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου