Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Προς ΕΣΗΕΑ - ΕΝΤΑΥΘΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Nana Daoudaki
από το FB


Δεν συνηθίζω να γράφω στο προφίλ μου τέτοια θέματα. Έχω γι αυτό το σκοπό τις ειδικές ομάδες (όπως την ομάδα ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ανοιχτή για όλους). Αλλά παράγινε το κακό και πιά δεν αντέχεται.

Δεν φτάνει ο καθημερινός εμφύλιος πόλεμος των πρώην... ενωμένων που έχει κάνει άνω κάτω το ΔΣ. Τώρα περάσαμε σε άλλα επίπεδα. 

Συζητάμε (που λέει ο λόγος) και αύριο θα γίνει ψηφοφορία για μία, ας την πούμε ΣΣΕ, σε όλο τον Δημόσιο τομέα. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για ΣΣΕ αλλά για μία Συμφωνία ανάμεσα στην ΕΣΗΕΑ και την κυβέρνηση που ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ αφού το μισθολογικό καλύπτεται, υποτίθεται, από την ΚΥΑ αλλά ούτε και καμία άλλη ρύθμιση που έχει οικονομικά στοιχεία, όπως π.χ. τα επιδόματα. 

Το καταπίνεις, γιατί σκέφτεσαι (αυτό θα μας φάει) ότι μετά από 10 χρόνια ανυπαρξίας Συλλογικών Συμβάσεων οτιδήποτε θα ξαναβάλει στις ράγες αυτό το όχημα , μα οτιδήποτε, καλό είναι. Και παρ΄ότι όλα έγιναν με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο το προσπερνάς- για το γενικό καλό, που λέμε, κι εσύ το έχεις πάντα εικόνα αυτό το .. γενικό καλό. Κι ας διαφωνείς με πολλά πράγματα. 

Μόνο που διαβάζοντας το τελικό κείμενο ανακαλύπτεις ότι το «καλό» δεν είναι απαραίτητα «γενικό» αλλά πολύ «ειδικό». Κάποιες ρυθμίσεις έγιναν προς όφελος ΕΝΟΣ μέλους του ΔΣ και με πίεση αφόρητη αυτού του… ενός! ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Ένα πράγμα που μου έμαθε ο πατέρας μου είναι να μην υποκύπτω σε εκβιασμούς. Κι αυτό τήρησα σε όλη τη ζωή μου. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Εντάξει;

Υ.Γ. Δεν γράφω σήμερα λεπτομέρειες, διευθύνσεις και ονόματα, περιμένοντας την αυριανή συνεδρίαση. Για να δώ αν, μετά τις πολύ έντονες αντιδράσεις, δικές μου αλλά και άλλων μελών του ΔΣ, αυτό το κείμενο θα έχει αλλάξει και θα έχουν φύγει οι απαράδεκτες «ρυθμίσεις» που ωφελούν μόνο αργόμισθους του δημοσίου.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου