Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Σκέψεις πάνω στην Γενική Συνέλευση της ΕΤΗΠΤΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

e-mail αναγνώστη


Την Κυριακή, 3 Μαρτίου, έγινε η Γενική Συνέλευση 
του Σωματείου μας όπου συνέβησαν τα εξής θλιβερά:

Κάποια μέλη, εντέχνως σκορπισμένα στην αίθουσα, και με διάθεση να τορπιλίσουν την συνέλευση ώστε να μην διεξαχθεί ή ολοκληρωθεί ή ακουστεί τελικά για ποιους λόγους το σωματείο παρέμεινε κλειστό και το πρώην προεδρείο παραιτήθηκε. Ακούστηκαν παραλογισμοί, βρισιές και γενικά επικράτησε μια χάβρα.

Είναι γνωστό πλέον ότι το προηγούμενο προεδρείο λειτουργούσε το Σωματείο σαν να ήτανε το μαγαζάκι του και έκανε ό,τι ήθελε, σίγουρο ότι ποτέ δεν πρόκειται να λογοδοτήσει.

Αλλά δυστυχώς γι αυτούς ανακαλύφθηκαν οι ταμειακές ατασθαλίες που γινόντουσαν ("δανειζόντουσαν" χρήματα από το Ταμείο του Σωματείου, χωρίς αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, και τα χρήματα τα επέστρεφαν πίσω όποτε αυτοί διευκολύνονταν...).

Τα Μητρώα του Σωματείου είναι πειραγμένα, με αποτέλεσμα να έχουν σβηστεί μέλη μας και να είναι γραμμένα από πάνω άλλα ονόματα χωρίς να είναι μέλη μας. Γι αυτά μίλησε και ο δικηγόρος της ΕΤΗΠΤΑ, κύριος Περπατάρης, υποστηρίζοντας ότι είναι παραπτώματα δικάσιμα και ποινικά.

Και για όλα αυτά κάποια μέλη μας φωνάζανε και σκίζανε τα ιμάτιά τους ότι δεν τους πειράζει και έτσι θέλουνε να λειτουργεί το Σωματείο. Επίσης βρίζανε την τωρινή διοίκηση και τους λέγανε αλήτες που τόλμησαν να μιλήσουν για όλα αυτά τα γεγονότα.

Λοιπόν, για να τελειώνει αυτό το θέατρο του παραλόγου, πρέπει να πω ότι υπάρχουν και μέλη που ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ δεν συμφωνούν με όλα αυτά. Υπάρχουμε κι εμείς που:

- Θέλουμε ένα σωματείο που να λειτουργεί νόμιμα και να σέβεται τα μέλη του.

- Θέλουμε ένα σωματείο σωστό που να λύνει τα προβλήματα όλων των μελών και όχι μόνο των κολλητών του.

- Θέλουμε ένα σωματείο δυνατό που να μπορεί να πηγαίνει στα μαγαζιά και να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

- Θέλουμε ένα σωματείο που να θεωρεί όλα τα μέλη ισότιμα και να μην τα διαχωρίζει με τις πράξεις του.

- Θέλουμε ένα σωματείο ενωμένο για όλους. Όχι για λίγους και εκλεκτούς.

- Θέλουμε ένα σωματείο που να αναβαθμίζει και όχι να υποβαθμίζει τα μέλη του.

Και πιστέψτε με είμαστε πολλοί όλοι εμείς.

Και ας μην ξεχνάμε το πιο βασικό. Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά και διεκδικούμε τα ίδια πράγματα. Δεν πρέπει να χωριζόμαστε σε ΕΣΕΙΣ κι ΕΜΕΙΣ. Πρέπει να είμαστε μαζί. Μόνο έτσι θα έχουμε μέλλον…
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου