Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΣτΕ - 400 εργαζόμενοι ανά κανάλι; Θα δούμε...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο μέλλον θα κριθούν
οι 400 εργαζόμενοι ανά κανάλι


Δεν έλυσε το ΣτΕ το επίμαχο ζήτημα

H ολοκλήρωση της αδειοδότησης ύστερα από 30 χρόνια πραγματοποιήθηκε, με την απόφαση 2315/2018 του ΣτΕ, η οποία όμως αφήνει μια σοβαρή εκκρεμότητα. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιδίωξαν να ακυρώσουν συγκεκριμένες διατάξεις του ν. 4339/2015 του Νίκου Παππά, για να καταπέσει για δεύτερη φορά η προκήρυξη, όμως οι δικαστές αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα της διαδικασίας με το βασικό επιχείρημα πως αποδέχθηκαν την προκήρυξη του 2017 του ΕΣΡ, συμμετέχοντας σε αυτή, ενώ στην πρώτη επιχείρηση αδειοδότησης δέχθηκαν να διεκδικήσουν άδειες με υψηλότερο τίμημα. Δεν σημαίνει όμως πως έλυσαν και όλα τα ζητήματα.

Η προσφυγή των σταθμών κατά της διάταξης για την υποχρέωση απασχόλησης προσωπικού 400 ατόμων υποστήριζε πως αυτή αντίκειται στο Σύνταγμα και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφαση 2315/2018 της Ολομέλειας του ΣτΕ, στο 39ο σημείο, αφήνει το ζήτημα της απασχόλησης των 400 εργαζομένων για το μέλλον: «Ανεξαρτήτως της συνταγματικότητας του άρθρου 9 του ν. 4339/2015, ο λόγος αυτός ακύρωσης προβάλλεται απαραδέκτως, διότι δεν αφορά βλαπτικό για τα συμφέροντα της αιτούσης όρο συμμετοχής στον διαγωνισμό ή κανόνα διεξαγωγής της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά αναφέρεται σε ζητήματα που δύνανται να ανακύψουν μετά τη χορήγηση των αδειών».

Κοινώς, το θέμα της λειτουργίας με τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για την κατοχή άδειας, δεν έχει κλείσει οριστικά σε νομικό επίπεδο.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου