Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Εκλογές ΕΤΗΠΤΑ - Σκέψεις συναδέλφων για το διακύβευμα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

e-mail αναγνώστη

Λάβαμε μήνυμα:
“Ενωτικός Συνδιασμός Γ. Μυλωνάς” 

Ποιο ήθος και ποια αξιοπρέπεια
και αξιοπιστία όταν δεν εφαρμόζεται
το Καταστατικό της Ένωσης; 

Ο άνθρωπος με τη μοναδική ειδικότητα που κατέχει, αυτή του συκοφάντη, βγήκε από το λαγούμι του και άρχισε να μοιράζει αήθεις χαρακτηρισμούς προς κάθε κατεύθυνση. Χαρακτήρισε τους συμβούλους της διορισμένης διοίκησης ως "θίασο", "τυχοδιώκτες" και "καρεκλοκένταυρους". Προφανώς καθόταν μπροστά σε καθρέφτη και οι χαρακτηρισμοί "έπεφταν" χωρίς σκέψη.

Θίασο, Γ. Μυλωνά, έστησες με επιτυχία στη Γ.Σ. στις 3/3/2019 οριώμενος για τα δίκια σου, της απώλειας της προεδρικής καρέκλας, με τη συμπαράσταση λίγων εκλεκτών σου. Αποκορύφωμα ήταν να ακουστούν κουβέντες του τύπου: "Έτσι γουστάρουμε να διαχειριζόμαστε τα λεφτά της Ενωσης” ή το απίστευτο "Χέστηκα για το καταστατικό". Ο σεβασμός της ιστορίας της ΕΤΗΠΤΑ σε όλο του το μεγαλείο.

Τυχοδιώκτης, Γ. Μυλωνά, ανάμεσα σε πολλές ερμηνείες της λέξης είναι και “αυτός ο οποίος ζει χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς προκειμένου να πετύχει την κοινωνική του προβολή”. 

Ετσι κυκλοφόρησε ένα κείμενο με τίτλο “Με ήθος, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία” στο οποίο φταίνε, πάντα, όλοι οι άλλοι, εκτός από εσένα. Εσύ έχεις το αλάθητο. Να σου θυμίσουμε ότι εσύ και οι υπόλοιποι της πλειοψηφίας παραιτηθήκατε από τη διοίκηση της Ενωσης για λόγους ευθιξίας, και εσείς οι ίδιοι καταθέσατε αίτηση διορισμού. Οταν διοριστήκατε με τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα μιλήσατε για δικαίωση. Οταν στην τακτική δικάσιμο εκπέσατε από τη διοίκηση ρίξατε τις ευθύνες στους παρεμβαίνοντες. "Προφανώς με το διορισμό σας έπαψαν να ισχύουν οι λόγοι της ευθιξίας για τους οποίους παραιτηθήκατε" παρατήρησε η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου. Αλίμονο, γιατί να υπάρχουν και άλλοι, εκτός από εσάς, με λόγο στην ΕΤΗΠΤΑ. Να σε πληροφορήσουμε, γιατί προφανώς και δεν το γνωρίζεις, ότι το άρθρο 41 του Καταστατικού, Γ. Μυλωνά, προβλέπει τις διαδικασίες για να μην φτάσει η Ενωση στο κλείσιμο. Ο συνήγορός σας δεν το ήξερε; Γιατί προσφύγατε στη δικαιοσύνη;

Λεφτά λείπουν: Οταν εκταμιεύονται ποσά χωρίς απόφαση Δ.Σ. λείπουν. Αυτό που δεν σας λείπει είναι το απύθμενο θράσο σας.

Μας κατηγορείς ότι προσπαθήσαμε να πανικοβάλλουμε τους συνταξιούχους όταν εσύ τους τηλεφωνούσες και τους προέτρεπες να μην προσέλθουν στη συνάντηση - ενημέρωση με το νομικό της Ενωσης, για το θέμα των περικοπών στις συντάξεις, με αποκορύφωμα και την αποστολή εξωδίκου προς την Ενωση. Στη συνέχεια, εσύ συγκάλεσες ίδια συνάντηση με τον εργατολόγο κ. Μητρόπουλο. Αλλα τα δικαιώματα τα δικά σου, άλλα των υπολοίπων.

Στον παραλογισμό σου ξεχνάς, Γ. Μυλωνά. Στον Τ.Τ. δημοσιεύσατε κείμενο με τίτλο “Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η απόφαση να δράσεις”. Σ΄αυτό το κείμενο εννέα θέματα που απασχολούν το κλάδο παραμένουν “χωρίς απόφαση για δράση”. Εννέα φορές τίποτα στο κείμενό σας. Αυτά γράφατε στις 20/02/2018. Δέκα τρεις μέρες μετά, στις 5/3/2018 παραιτηθήκατε. Ερχεστε σήμερα να κατηγορήσετε τη διορισμένη διοίκηση, ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις λύσεις που δώσατε. Πότε δώσατε λύσεις, μετά την παραίτησή σας; Δυστυχώς για σένα και τους συνοδοιπόρους σου, σε τέσσερις μήνες έγιναν για τον κλάδο όσα δεν έγιναν στα χρόνια της θητείας σου. Αλλωστε με τα διάφορα που ασχολείσαι που να μείνει χρόνος για θέματα των Τεχνικών Τύπου.

Επόμενη κατηγορία προς τους διορισμένους ο ΕΔΟΕΑΠ. Εχοντας επιλεκτική μνήμη σου διαφεύγει ότι στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Τεχνικών εργαζομένων και συνταξιούχων στον οργανισμό, εκπρόσωπος της ΕΤΗΠΤΑ ήσουν εσύ. Αποτέλεσμα ήταν οι μισοί εργαζόμενοι εκτός, όλοι οι άνεργοι εκτός, όλοι οι συνταξιούχοι εκτός. Αυτό και αν ήταν επιτυχία σου. 

Προφανώς, επίσης, δεν έχει πέσει στην αντίληψή σου και επιστολή του νομικού του ΕΔΟΕΑΠ περί κατάρρευσης του ταμείου. Για να καταλάβουμε όλοι το ρόλο που παίζει ο κάθε εμπλεκόμενος για τη σωτηρία του συγκεκριμένου οργανισμού.

Πόλεμος χωρίς αύριο για σένα, Γ. Μυλωνά, ο μηχανισμός αγγελιοσήμου. Οπου η μελέτη της Prudential αποφαίνεται για απώλειες τεράστιων ποσών από την είσπραξη του αγγελιοσήμου. Αντί να εισπράττεται το 20% επί της διαφημιστικής δαπάνης, έμπαινε στο ταμείο περίπου το 6,9%. Αλήθεια, όταν ζητούσες από τον υπουργό Εργασίας, Στρατούλη, ενίσχυση του συγκεκριμένου μηχανισμού γιατί το έκανες; Επίσης, να σε πληροφορήσουμε ότι ο Εισαγγελέας έχει απαγγείλει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απιστίας για ποσά άνω των 120.000 ευρώ, σχετικά με τις καταγγελίες για την εισπραξιμότητα του αγγελιοσήμου. Εσύ, όμως, βλέπεις πόλεμο κατά του μηχανισμού.

Για τις καταγγελίες περί αγγελιοσήμου η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έχει καταθέσει μήνυση σε τρεις συναδέλφους για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ταμείου. Και με τη δική σου θετική ψήφο βεβαίως-βεβαίως, Γ. Μυλωνά. Η ΕΤΗΠΤΑ, με απόφαση Γ.Σ. αποφάσισε να στηρίξει και νομικά και οικονομικά τους μηνυόμενους συναδέλφους.

Ολα τα παραπάνω, αποτελούν μερικά δείγματα τυχοδιωκτισμού. Άλλα να συμβαίνουν στην πραγματικότητα και άλλα να διασπείρεις με μοναδικό σκοπό την προβολή σου.

Καρεκλοκένταυρος: μετά από δέκα τρία, σχεδόν, χρόνια στην καρέκλα του προέδρου της Ενωσης, είσαι ο πρώτος που έχεις κερδίσει επάξια το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Δεν θέλουμε για κανένα λόγο να σου τον στερήσουμε.

Λάβαμε μήνυμα από τον
“Ενωτικό Συνδιασμό Γ. Μυλωνάς”:
Ψηφίζω Κοντό Χαράλαμπο

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:

Στις 29/09/2009 και 08/10/09 και με αρ. πρωτ. 1731 και 1744 κατατίθενται προς την ΕΤΗΠΤΑ αιτήματα του συν. Κοντού Χαρ. για οικονομικό έλεγχο των ετών 2008 και 2009.

Στις 10/06/2010 και με αρ. πρωτ. 1968 ο συν. Κοντός καταθέτει εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος που είχε ζητήσει σχεδόν ένα χρόνο πριν.

Εν ολίγοις ζητείται οικονομικός έλεγχος προεδρίας Γ. Μυλωνά. Σήμερα, ενωμένοι, ζητούν την ψήφο των μελών της ΕΤΗΠΤΑ. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Συναδελφικά και πάντα με γνώμονα

το συμφέρον όλων των μελών της ΕΤΗΠΤΑ 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου