Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Διαμαρτυρία ΣΗΠΕ για το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων

Διαμαρτυρία ΣΗΠΕ
για την εισφορά 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ 

Τη διαμαρτυρία του για τη ραγδαία και μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δι’ αυτής του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΗΠΕ στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων. Κλιμάκιο του Συνδέσμου συνοδεία του Δικηγορικού Γραφείου Φλογαΐτη, που έχει αναλάβει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την κατάργηση της εξουθενωτικής εισφοράς 2% επί του τζίρου υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, συναντήθηκε την Πέμπτη με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών Ομάδων, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ΚΚΕ, στην έδρα τους στη Βουλή. Αυτές εκπροσωπήθηκαν από τους Βάκη και Ζαχαριάδη (ΣΥΡΙΖΑ), Μελιτσιώτη (δ/ντη Κ.Ο., ΝΔ), Κεγκέρογλου και Κουτσούκο (Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ) και Γκιόκα και Κατσώτα (ΚΚΕ).

Εκτέθηκαν οι θέσεις και τα αιτήματα του ΣΗΠΕ κ.α. Ενώσεων επιχειρήσεων Τύπου και ζητήθηκε η απεμπλοκή του περιφερειακού Τύπου από τον ΕΔΟΕΑΠ, η κατάργηση της εισφοράς, και η υπαγωγή στον Ενιαίο Φορέα ΕΦΚΑ λόγω και της αδυναμίας του ΕΔΟΕΑΠ να καλύψει την ελληνική Περιφέρεια. Δόθηκαν σε όλους τους εκπροσώπους των Κ.Ο. των κομμάτων υπόμνημα του Δ.Σ. του ΣΗΠΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ και τις θέσεις του Συνδέσμου για τον περιφερειακό Τύπο, καθώς και υπόμνημα του Δικηγορικού Γραφείου Φλογαΐτη. Οι εκπρόσωποι υποσχέθηκαν να μελετήσουν το θέμα, να συνεργασθούν με τον ΣΗΠΕ και να μεταφέρουν το θέμα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στη Βουλή.

Με την ίδια ατζέντα, η διοίκηση του ΣΗΠΕ συναντάται την Παρασκευή με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο και τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ την ίδια μέρα, ενώ προγραμματίζεται η από κοινού διαμαρτυρία των επιχειρήσεων Τύπου. Θα ακολουθήσουν νεότερες σχετικές ανακοινώσεις.

---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου