Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με 50.055 φύλλα
η «Καθημερινή» στις 24/2

Η «Καθημερινή» την Κυριακή 24/2 πούλησε 50.055 φύλλα (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι συνδρομές) έναντι 52.181 της προηγούμενης Κυριακής, ήτοι 2.126 φύλλα λιγότερα. Η συνολική κυκλοφορία των 11 κυριακάτικων εφημερίδων που δημοσιοποιούν την κυκλοφορία τους στις 24/2 ήταν 193.965 φύλλα από 200.121 στις 17/2. 


Απέρριψε το ΕΣΡ το αίτημα
της ΕΤΕΡ για Άλτερ Έγκο ΜΜΕ

Απέρριψε το ΕΣΡ το αίτημα της ΕΤΕΡ για την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ. Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας υποστηρίζει πως με την 542/2019 απόφαση του Πρωτοδικείου η συγκεκριμένη εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία και διεκδικεί άδεια εθνικής εμβέλειας, είναι υπεύθυνη για την αφαίρεση της συχνότητας 99,5 από τον ΒΗΜΑ FM και την επιστροφή της στο ελληνικό δημόσιο. Το ΕΣΡ σε συνεδρίαση που έγινε στις 5 Μαρτίου έκρινε πως εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

40 χρόνια «Το Ποντίκι»

Σαράντα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης έκδοσης έκλεισε χθες Σάββατο, 9 Μαρτίου, «Το Ποντίκι». Τέσσερις συνεχείς δεκαετίες πολιτικής παρέμβασης, αποκαλύψεων και σάτιρας, οι οποίες το καθιστούν – ύστερα από τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον Τύπο – μια από τις παλαιότερες εν λειτουργία ελληνικές εφημερίδες.

Στην τελική ευθεία το νέο ταμπλόιντ

Η προσπάθεια του Χρ. Μουλίνου και των συνεργατών του είναι η εφημερίδα που έχουν στήσει να κυκλοφορήσει εντός της εβδομάδας (ίσως την Πέμπτη). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια κινείται ακόμη σε ένα περιβάλλον άκρας μυστικότητας αφού πέραν του πολύπειρου Χρήστου Μουλίνου και της ομάδας των 2-3 στενών συνεργατών του που είναι πάντοτε μαζί του στις επαγγελματικές του αναζητήσεις, δεν έχει γίνει κάτι άλλο γνωστό. Θεωρείται δεδομένο ότι η εφημερίδα θα είναι ένα ταμπλόιντ που θα θελήσει να κοντραριστεί κυρίως με την Espresso, διευθυντής της οποίας υπήρξε άλλωστε ο Μουλίνος. Αγνωστος παραμένει και ο τίτλος της νέας εφημερίδας αφού αρχικά υπήρχε διάχυτη η εντύπωση ότι ο εκδότης της έχει κατοχυρώσει με κάποιο τρόπο και αυτός το όνομα Esspreso είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά και θα κυκλοφορούν δύο εφημερίδες με τον ίδιο τίτλο στα περίπτερα.

Ανακοίνωση “Άργους”

Η ΑΡΓΟΣ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στη διακίνηση Τύπου, επί χρόνια διανέμει με αξιοπιστία τον Τύπο, διακινώντας πανελλαδικά 45.000 εκδόσεις ετησίως.
Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.documentonews.gr, υπό τον τίτλο «Καταγγελίες από όλη την Ελλάδα ότι δεν μοιράστηκε όλο το τιράζ του Documento από το πρακτορείο συμφερόντων Μαρινάκη», δηλώνουμε τα εξής: οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι σχετικές αναφορές του δημοσιεύματος δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη φιλοσοφία ούτε με την επιχειρηματική λογική της Εταιρείας μας. Όπως όλες οι εφημερίδες, έτσι και η εφημερίδα Documento, βρίσκεται εγκαίρως σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου της χώρας.
Ακόμη, επισημαίνουμε ότι, παρά τις προσκλήσεις προς τον συγκεκριμένο εκδότη να συνεργαστεί με αρμόδια στελέχη της Εταιρείας μας για τη βελτιστοποίηση της διανομής του εντύπου του, το αρνείται πεισματικά.
Σημειωτέον ότι, η νέα μετοχική σύνθεση της ΑΡΓΟΣ Α.Ε. ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 (δείτε εδώ)

Επικοινωνία Χρυσοβελώνη
με εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου επικοινώνησε η ΥΦ.ΕΣ., προκειμένου να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις.
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο (Μακελειό) που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις.
Η θέση της ΥΦ.ΕΣ. είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος.
Για το τελευταίο και τους «υπεύθυνους» του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου